Scx24 (ja muut mikrot)

neruda
Legendaarinen!
Viestit: 583
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja neruda »

Mikroscalen crawlereita alkanut ilmestymään useammalta valmistajalta ja nyt pojan synttäreiden varjolla päätin hankkia Axial Scx24 auton. Kirjoittelen tähän topikkiin ajatuksia sitä mukaa kun niitä autosta tulee. Sana vapaa, muistakin autoista/uutuuksista saa tähän topikkiin kirjoitella tai jos joltakin löytyy jo valmiina mikro, niin tänne vaan kuvia/höpinöitä. Tavoitteena tartuttaa mikrokuume muihin kanssa-autoilijoihin. Hupiconiin iso tontti ja pienet autot, niin ajolääniä piisaa 🤣

Itse puntaroin pitkään tämän ja uuden Element Enduro24 välillä. Element ehkä skalempi akseleiden, edessä olevan moottorin yms. suhteen, mutta tässä houkuttelee hyvä varaosa saatavuus jo nyt, 2s tekniikka, siro mat akselit alapuolelta ja valmiiksi hieno koppa. Ja tietysti se, että näille synttäreille Element ei olisi ehtinyt. No tämä tuskin jää ainoaksi, eiköhän muutkin perheenjäsenet kohta vingu itselleen pikkuautoa.

Tästä autosta tulee päivitystä viikonloppuna kun juhlitaan Einon 6v synttäreitä. Nopeasti avasin paketin ja tarkistin että kaikki kunnossa ja otin akun ja laturin talteen ja latuuseen jotta poika pääsee heti testaamaan.

Paketissa, kori tietysti Chevy! Itse paketista tulee kyllä mieleen Prisman rc-autot 😝
Kuva

Kokovertailu 1/10 Chevyyn. On se pieni 😂
Kuva
Avatar
halme
Legendaarinen!
Viestit: 1059
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja halme »

On kyllä soma ja hienoa kun on siviilimpi koppa. Scalempi sanoisi joku, arkisempi ja realistisempi sanon minä!

Se mikä on pakko nostaa tässä esille heti alkuun on tuo mittakaava, eli nämä 1:24 mittakaavassa markkinoidut RC-maasturit ovat oikeasti mittakaavaltaan jossain 1:20 tietämillä. Mitään muuta väliähän sillä ei ole kuin se että useimmista muovirakennussarjoista saatavat korit (Revell jne) ovat auttamattomasti liian pieniä ja niiden sovittamisen voi kyllä melkeinpä näiden kohdalla unohtaa. Tässä vertailukuvani tuosta omasta FTX Outback Ministä (edelleen tekeillä..) suhteessa staattiseen 1:24 kuplavolkkariin. Tuo SCX24:hän on tämän saman geneerisen mikromaasturin uudempi versio.

Kuva

Erittäin tervetulleita nämä mikrot tietysti ovat ja laitteina erittäin hauskoja mutta näin mittakaavapuristina täytyy ottaa tämäkin harhaoppi ja vääryys tässä esille :)
neruda
Legendaarinen!
Viestit: 583
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja neruda »

Tuo skaala on kyllä harmittava asia. Jos käytää 1/24 kokoisia koottavia, niin lookista tulee melko hassu
Isot renkaat jotka ovat reilusti ulkona. Katsotaan nyt miten tämän kanssa tehdään. Vakio koppa on kyllä hieno, joten sillä pärjää hienosti ainakin alkuun.

Laitoin akun lataukseen huomista varten. Laturi on usb-mallia eli kännykän laturi apuun. Lataus tapahtuu 2s akun balansointipiuhan kautta. Pitää katsoa teenkö adapterin jotta saa ladattua paremmalla laturilla. Laitan näihin kuviin mitan malliksi, niin saa jonkinlaisen kuvan siitä miten pieni tämä laite on.

Kuva
neruda
Legendaarinen!
Viestit: 583
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja neruda »

Scx24 C10 koppa on kyllä oikein mukavan näköinen. Maski ja lavakaari on muovista ja tuo kivasti ulkonäköä autolle. Nokan ja perän "lamput" teipattu, tämä ehkä yksi miinus tässä kopassa. Edessä ja takana on muovinen puskuri. Edessä puskurissa ledit. Methodin muoviset vanteet ja lisensoidut Krawlerit kumeina. Koritolpat nokan läpi, tämä ehdottomasti pitää korjata jossain vaiheessa.

Mietinnässä pienoismallin koppa, mutta toisaalta tästäkin saisi maalaamalla melko hienon. Ja on kevyt!!

Kuva

Kuva

Kuva

Matoakselit eivät skaleimmat, mutta rattaiden sijoittelulla saatu kyllä erittäin sirot akselit.

Kuva

Kuva
Orkekum
Vanhempi jäsen
Viestit: 443
Liittynyt: Ma 21.01.2019 03:20
Paikkakunta: Pori

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Orkekum »

on kyllä soma auto, nyt houkuttelee melkein hankkia oma
neruda
Legendaarinen!
Viestit: 583
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja neruda »

Tässä vielä lähikuvaa akselista.

Kuva

Flippikoppa on kätevä, pääsee helposti käsiksi sähköihin. Sisällä aika täyttä. Esc/vastari autoon nähden melko iso paketti. Akku sekä esc/vastari melko korkealla, näihin saatavilla shapewaysilta osat joilla painoa saa alemmaksi.

Kuva

Linkit ja kardaanit muovia, kestänee tällaisessa vallan mainiosti. Takana nelilinkki, edessä ylhäällä y-linkki. Servo tässä autossa akselin päällä. Eli tässä kohtaa pisteet Elementille, siinä servo rungossa.

Kuva

Kuva

Iskarit todella pienet, ilman öljyä ja erittäin herkät liikkumaan. Joustaa kyllä nätisti (jopa scalesti), mutta toisaalta voisi olla ehkä hieman jäykemmät. Pitää laittaa videota jossain vaiheessa iskareiden toiminnasta.

Kuva
Crawl3r
Vanhempi jäsen
Viestit: 475
Liittynyt: Ke 12.08.2020 17:50
Paikkakunta: Vihti-Nummela

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Crawl3r »

Harkinnu kans saman kokoluokan autoo. Tuota axialii hehkutetaan ja on tällä hetkellä vahvin ehdokas. Kuten tos sanotki ni elementilt tullu kanssa auto tähän kokoluokkaan. Oottelen ett you tubeen ilmaantuu enemmän parivertailuja. Katotaa kumpaa päädyn.

Ootko muuten aatellu laittaa öljyjä iskareihin vai meetkö kuivana? Jos meinaat öljyjä laitella ni kerro kui onnistu.
Pisepise
Legendaarinen!
Viestit: 2327
Liittynyt: Su 26.12.2010 21:26
Paikkakunta: Kotka

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Pisepise »

Nyt minulla on vähän kokemusta näistä. SCX24 deadbolt ja FTX outback mini 3 autot löytyy.

SCX24 on ilmeisesti paras menijä näistä microista. servo akselilla, isot pyörät, sopiva akseliväli ja 2s akku tulee mukana. Jos Facebookkia käyttää niin kannattaa liittyä scx24 tai 1:24 crawler ryhmiin, niin näkee kaikkea mitä porukka näiden kanssa on duunaillut.
Siellä on kovaa tuunaamista, kovakorien asentelua pienoismalleista, leluautoista, 1:12 mönkijä konversio mm ja 3d tulostettuja koreja.

Lisäksi aika hienoja maastoja sisälle tehty jostain uretaani foamista.

Kyllä meidän on joku mikromaasturi tapahtuma on puuhattava :D

Mun video katsauksesta aiheeseen

Avatar
Truitti
Täysi jäsen
Viestit: 107
Liittynyt: Su 06.05.2018 18:58
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Truitti »

Lisään omanikin tähän, eli kaikesta huolimatta tuli hommattua tuo Kyosho mini-z Suzuki Jimny.
Koeajolenkillä.
Koeajolenkillä.
Lyhyesti kerrottuna 1:18 kokoinen, rtr, kovakori, servo rungossa ja kulkee 4 kpl AAA paristoja.

Jotain omia huomioita voisi sanoa ristipääruuvit, renkaissa on ilmeisesti jotkin ihan omanlaisensa hexit ja vastaanotin/nopeudensäädin yhdistelmä sekä ohjausservo on integroitu paristokoteloon. AAA paristot antaisi ymmärtää että kyseessä on lelu, mutta paristojen pidike on melko jäykkä saada paikoilleen ainakin ladattavilla paristoilla. Myös auton irroittaminen paketista vaati ristipääruuvaimen käyttämistä. Auto on myös melko nopea, vaikka vakiona on pienin pinioni asennettuna. Mukana tuli muutama isompi pinioni ja säätöpalikat moottorille. Sitten on vielä tuo iso hintalappu, mutta kai sekin jostain muodostuu.

Kaikenkaikkiaan ihan hauska ajokki. Alkuun meinasin Lipo-akku viritelmää, mutta tuntuu kulkevan noilla AAA- akuillakin niin jätän toistaiseksi tekemättä. Lasit on sen verran tummat että sisustaa ei kannata suuremmin tehdä, sisälokasuojat nyt ehkä. Tähän on myös saatavilla valosarja ja mikäli kovemminajelee niin Gyro, että kestää tiellä.
Jeepula
Täysi jäsen
Viestit: 121
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Jeepula »

Terve! Mistä tuon Kyoshon hankit? Ja mainitsit että iso hintalappu, kuinka iso? Etsiskelin aikani ja Jyväskylän RC-kaupassa olisi Kyoshon 1:24 Jeep Wrangler Rubicon, arvokas sekin ( 259ekeä ) vaan lienee laatukamaa tai sitten ei. Myytävänä sisäkäyttöisten osiossa vaan mainosviteolla ainakin ajelevat ihan ulkosalla. Korit noissa Kyoshon malleissa on ainakin hienoja!
Avatar
Truitti
Täysi jäsen
Viestit: 107
Liittynyt: Su 06.05.2018 18:58
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Truitti »

Mie ostin tuon Doc Gearilta Der-Getriebedoktor

253.10 euroa näyttäisi tämänhetken hinta tuolla. Manuaali varoittaa myös ajamasta hiekkaisella, märällä tai paksulla/pehmeällä matolla, mutta uskoisin kestävän ihan normaalia sivistynyttä ajoa pihallakin. Rattaat taitavat olla kaikki muovia, joten kovin rajua ajoa tuskin kestää. Hieman oli valuröyskyjä korissa mitkä hieman pilaa kokonaisuutta.
Teromikko
Nyyppä
Viestit: 8
Liittynyt: La 16.01.2021 11:49

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Teromikko »

Moi kaikille. Eka kirjoitteluni tänne. Aivan täysi noviisi näissä hommissa. Aina ollut kiinnostusta, mutta nyt kun iltatähteni on 4,5 vee niin laitoin homman käyntiin. Ensin 1/10 Senton4X4, tilasin uudenvuodenpäivänä. Sitten seuraavalla viikolla tuon Pisen videon perusteella scx24 Deadbolt. Akseli, siis poika ajelee molemmilla. Ei ehkä yhtä innokkaasti kuin isänsä, mutta kumminkin. Eilen pakkasessa jyräsin Sentonilla pikku scx:n sillä seurauksella että vas. jousen yläripustus murtui. Nou hätä, asuinpaikasta johtuen oli kohtuullista liimaa tarjolla (sitä millä liimataan Hornetteja tuossa tehtaalla). Liimaus onnistui kyllä, mutta ehtoolla surffailin vähän netissä ja nyt on RCMartista tulossa alumiiniset kiinnikkeet, iskarit ja pyöränpainot. Alla linkit ko. osiin. Saa kommentoida menikö rahat hukkaan...

https://www.rcmart.com/yeah-racing-alum ... 9-00103801

https://www.rcmart.com/yeah-racing-bras ... 9-00102456

https://www.rcmart.com/hot-racing-alumi ... 1-00100702

tuossa iskarissa on teksti: These shocks are friction damped, requiring only a partial filling of silicone oil
Mitähän tuollta tarkoitetaan? Siis termi friction ei kuulu sanavarastooni. Ja mulla on iskariöljyä, siliconi. Mutta onko jäykkyydellä väliä mitä tohon laittaa? ja partial, selviääkö lähinnä kokeilemalla että paljonko laittaa???

Tohon kohtaan oli jo pakko vetää raja, noi makso n. 90$, kohtuu iso prosentti kun miettii auton hintaa... Mutta sellaistahan se harrastaminen on.
Mielelläni lukisin kommentteja noista, ja muiden tarinoita ja kokemuksia upgreidaamisesta!

Mukavaa alkanutta vuotta!
JouniN
Vanhempi jäsen
Viestit: 376
Liittynyt: Ti 09.02.2021 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja JouniN »

Ostin tänään tuollaisen AXIAL 1/24 SCX24 2019 JEEP WRANGLER:n. Vaikuttaa oikein kivalta. Pitää kyllä jotain tehdä tuolle korkealle painopisteelle. Tuntuu koeajojen perusteella kaatuvan turhan helposti.

En muuten huomannut pikaisesti manuaalia selattuani, että onko kyseinen vehje tarkoitettu vain sisäkäyttöön.
Pisepise
Legendaarinen!
Viestit: 2327
Liittynyt: Su 26.12.2010 21:26
Paikkakunta: Kotka

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Pisepise »

Kyllä niillä pihalla voi ajaa ja roiskeen kestäviä on ainakin. Lääke kaatumiseen taitaa olla että hommaa messinkisiä päivitysosia akseleihin.
Luulen että se vain tuntuu kaatumatautiselta. Kyllä ne aika hyvin kiipeää suhteessa isompiin crawlereihin.
JouniN
Vanhempi jäsen
Viestit: 376
Liittynyt: Ti 09.02.2021 20:04
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja JouniN »

Kävin tänään vähän ottamassa kuvia autosta ulkona. Virittelin molempien akselien päälle 5g ja tasauspyörästön alle 10g tarrapainot. Mäen nousykyky parantu selkeästi. Ei mene niin herkästi takakautta ympäri. Näyttäis renkaat saavan myös paremmin pitoa, kun painoa on enemmän.

Kuva
teppisch
Legendaarinen!
Viestit: 681
Liittynyt: Ma 24.08.2020 14:11
Paikkakunta: Pori

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja teppisch »

Tervetuloa mukavan harrastuksen pariin. Tuo pikkuauto on varmasti todella hauska peli. Sillä kun opettelee harrastuksen saloihin, niin saattaa pahassa tapauksessa alkaa tekemään mieli 1/10 autoa 😁 Tuon koko tosin mahdollistaa harrastamisen missä vain.

Itsekin jossain vaiheessa tuollaista 1/24 autoa harkinnut, mutta toistaiseksi omat "pikkuautot" on 1/12 ja 1/16 kokoa.
Pisepise
Legendaarinen!
Viestit: 2327
Liittynyt: Su 26.12.2010 21:26
Paikkakunta: Kotka

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Pisepise »

JouniN kirjoitti: Ke 10.02.2021 17:06 Kävin tänään vähän ottamassa kuvia autosta ulkona. Virittelin molempien akselien päälle 5g ja tasauspyörästön alle 10g tarrapainot. Mäen nousykyky parantu selkeästi. Ei mene niin herkästi takakautta ympäri. Näyttäis renkaat saavan myös paremmin pitoa, kun painoa on enemmän.

Kuva
Hieno kuva. Joo se on se juttu että, painoa alas. Keväällä tulet johonkin tapahtumaan katselee 1:10 maastureiden menoa, niin varmaan pian sinultakin löytyy "iso" maasturi ;)
R1pp3r T
Täysi jäsen
Viestit: 189
Liittynyt: Ti 26.01.2010 20:12

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja R1pp3r T »

Moro kaikille pitkän tauon jälkeen.
Itte kans innostunu näistä mini crawlereista ja semmosen hienouden huomasin että iskarit on
joko ilman öljyä tai öljyn kanssa ja sillon yleensä liian isot.
Ei siinä muuten mitään mutta jossain tilanteissa tuo iskareiden pomppiminen ei oo hyvä juttu.
Googlettelin ja mitään järkevää ratkasua ei tahtonu löytyä.
Laita rasvaa iskarien sisälle tuntuu olevan yleinen konsti. Mutta sekin tulee ulos ajan kanssa.
Kauhean pähkäilemisen jälkeen löysin ratkaisun joka on omaan mieleen ja jälleen googlettelemisen jälkeen en usko että tätä on kukaan koittanut (Tai ainakaan julkisesti myöntänyt.)
Yleensä jos joku keksii edes etäisesti toimivan ratkaisun se leviää kuin kulovalkea ja tätä konstia en löytänyt mistään netistä.
Laittakaa pieni palanen muistivaahtomuovia iskarin männän alle. Ja vaikka männän päälle. Kukin oman mieltymyksensä mukaan.
T'ällä saa rajoitettua iskareiden pomppimista ja oikein sijoitettu määrä männän alle saa aikaan droop jousituksen, tosin maltillisen sellaisen.
teppisch
Legendaarinen!
Viestit: 681
Liittynyt: Ma 24.08.2020 14:11
Paikkakunta: Pori

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja teppisch »

Osaiskos joku vastata minkä kokonen reikä on SCX24 linkkien päissä?
RC700
Vanhempi jäsen
Viestit: 327
Liittynyt: Ma 28.11.2016 00:05

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja RC700 »

Kuulan läpi menee 1,5mm poranterä, pultit on kaiketi M1.4, kuulan kun ottaa pois niin jäljelle jää 3mm reikä.
Vastaa Viestiin