Right Rock Hammer/FTX Mauler

Isommilla 2,2" renkailla varustetut skaala-autot
Scratch
Nyyppä
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 31.08.2018 22:50

Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja Scratch » La 01.09.2018 00:05

Tuossa kesällä tuumittiin naapurin kanssa että jokin perheellisille sopiva yhteinen harrastus olisi kiva ja pitkä tarina lyhyesti, päädyttiin ostamaan RC-crawlerit.

Valinta kohdistui edukkaamman pään 2,2” vehkeisiin ja itse ostin Right/RGT Rock Hammerin ja naapuri FTX Maulerin. Kyseessähän on käytännössä identtiset autot eri värityksellä. En löytänyt näistä yhtään juttua täältä, liekkö näillä sitten kukaan ajelee? Netistä kun ulkomaan voorumeita ja videoita kattelee niin juttua löytyy ja paljon positiivistakin sanottavaa.

Itselle kyseessä on siis ensimmäinen crawler ja ensimmäinen RC-auto muutenkin, joten vertailukohtaa ei oikein ole, mutta hauskaa tällä on ollut myllertää jopa siinä määrin, että vaimo, joka ei normaalisti meikäläisen harrasteista paljoa piittaa, halusi oman auton. Nyt talosta löytyy sitten Rock Hammer ja Mauler ja mikäs sen hauskempaa kuin käydä viikonloppuisin kallioita kiertämässä koko perheen voimin.

Tässä Nokian lähellä ollaan jo kolmella ajopaikalla käyty ajelemassa, ensimmäinen niistä kokeneemman RC-konkari Henkka77:n johdolla. Ja kotipihaan tehdyllä radalla on ajettu ihan ”kisat”, virallisilla säännöillä (niin hyvin kun niitä osattiin tulkita).

Auto on jo vakiona, aloittelijan silmin ainakin, melkoisen hyvä menemään ja tuntuu hintaisekseen laadukkaalta. Säätövaraa löytyy rungosta reilusti, mm. iskareiden yläpään kiinnitystä voi muuttaa ja runkoa pidentää tai lyhentää.

Päivityksiäkin on toki tullut tehtyä, 17Kg ohjausservo, alumiininen servovarsi, Hobbywing Quickrun Crawler esc ja Sanwan MX-V radio. Käytin auki myös etu- ja takaperän sekä vaihdelaatikon Henkka77:n kehotuksesta ja tosiaan, rattaat oli kirjaimellisesti ihan kuivat! Asennusta odottaa 12T pinion 14T vakion tilalle ja downgreidauksena testiin ensiviikonlopulle halvat kiinanrenkulat 😁Isompana projektina työn alka on semiscalemainen peltikori. Pistän kuvia autoista ja projektista kunhan saan kuvat organisoitua koneelle.

Mutta tosiaan, onko seurakuntalaisilla ajossa näitä vehkeitä ja mitä olette niistä mieltä, mielelläni kuulisin kokeneempien harrastajien mietteitä!
- [ ]

Scratch
Nyyppä
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 31.08.2018 22:50

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja Scratch » Ma 03.09.2018 21:53

Noniin, projekti on edennyt siihen vaiheeseen, että metallikopalla on tänään ajeltu ensimmäisen kerran. Alla kuvia muodonmuutoksesta, mutta ensin pari tarkennusta, mitä jäi aloituspostauksessa mainitsematta. Eli sekä Rock Hammer, että Mauler ovat RTR paketteja, eikä niitä rakennussarjoina voi ostaakkaan. Mittakaava on 1:10 ja hintaa molemmilla on reilu pari sataa. Runko on alumiinia, linkit ja kardaaninivelet metallia, muutoin aikalailla muovia. Varaosia saa hyvin ja paljon vakiomuoviosia voi päivittää alumiinisiksi, kuten etupään ohjausnivelet (en tiedä oikeaa termiä), vaihdelaatikon yms. Helposti saanee kiinni myös esim. Axialin akselit jos siltä tuntuu.


Vasemmalla FTX Mauler, oikealla Right Rock Hammer
Kuva


Alkuperäisissä kuoseissaan
Kuva


Ja tässä nykytilanne. Tarroitusta ja pieniä yksityiskohtia vailla, tulossa on ainakin hinausketju, kiinnityspisteitä ja lisävaloräkki.
Kuva

Kuva

Löytyi puhelimesta toiminto, joka automaagisesti keräsi kopan rakentelukuvista koosteen, näppärää!Loppuun vielä pari lyhyttä pätkää ajosta vakio-osilla, tarkoitus ottaa jatkossa enemmänkin materiaalia kun saa kuvauskaluston kuntoon.

Juuri pakasta vetästynä:Hidasteltua:

Avatar
Truitti
Nyyppä
Viestit: 15
Liittynyt: Su 06.05.2018 18:58
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja Truitti » Ma 03.09.2018 22:07

Rouhea ulkomuoto noin hyvässä mielessä. Missäs emännän yksisarvinen?

Scratch
Nyyppä
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 31.08.2018 22:50

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja Scratch » Ti 04.09.2018 08:27

Heh, vaimon kärry on tuo ekassa kuvassa vasemmalla oleva, oltiin pelkästään perheellä tuossa liikkeellä. Siihen on tehty perus ruuvien kiristelyt, rattaiden rasvaukset ja servopäivitys, muuten menee stockkina.

Scratch
Nyyppä
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 31.08.2018 22:50

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja Scratch » Ma 10.09.2018 17:30

Tarrat tuli ja niiden kanssa tuli vähän innostuttua, mutta väriä pittää olla. Kiinanrenkaat muuten toimii yllättävän hyvin, pito riittää tällaseen hupimöyrintään oikein hyvin. Budjettiautossa riittää budjettiratkaisut!

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

finaija
Nyyppä
Viestit: 18
Liittynyt: Pe 30.03.2018 17:15

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja finaija » Ma 10.09.2018 17:47

Ja mä kun luulin että Rightit on turhakkeita, täähän on komia. Canyonero tarra kruunaa härvelin. :D

Scratch
Nyyppä
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 31.08.2018 22:50

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja Scratch » Ti 11.09.2018 11:39

Kiitos ja onhan nuo Rightit tosiaan tollasia edukkaamman pään perusvehkeitä, mutta yllättävän hyvin tuo tosiaan menee ja on toistaiseksi kestänytkin. Kerran on pitänyt vasenta taka-akselia oikoa ja alalinkkien ja kardaanien kiinnitystä joutuu tasaisin välein kiristelemään, pitäis varmaan kierrelukitetta saada aikaiseksi hommattua...
Ja olihan tuossa ihan tyyppivikaakin, sekä FTX Mauleriin että Rock Hammeriin piti lisätä pienenpienet metallilastut eturenkaiden HEX-sovitteiden sisään, jotta rengasta kiinni kiristäessä koko hex-mokkula ei kiristy akselin laakereita vasten ja aiheuta ylimääräistä nihkeyttä etupäässä. Hankala selittää, mutta korjaus oli simppeli.

Tämä siis tosiaan nyypän näkökulmaa kun ei kalliimmista vehkeistä oo edes kokemusta 😚

Canyonero oli vaimon idea, se yks kerta hyräili sitä ”mainosmusiikkia” kun värkättiin pojan kanssa tuota koria ja repesin. Sehän tämän on pakko olla 😅

Avatar
ToniS
Legendaarinen!
Viestit: 511
Liittynyt: Su 06.09.2009 11:55
Paikkakunta: Jämsänkoski

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja ToniS » Ti 11.09.2018 23:30

Ottamatta sen kummenmin kantaa kyseisen vehkeen toimivuuteen tahi kestävyyten, kun en ole moista omistanut. Mut täytyy kyllä kehua ulkonäköä, ja noita kuvia. En tiedä mut omaan silmään näyttää hyvältä. Keula kyllä kaipais jotain, en tiedä mitä. Ehkä jonkun säleikön, lisävalot tahi vinssin....

Scratch
Nyyppä
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 31.08.2018 22:50

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja Scratch » Ke 12.09.2018 07:48

Kiitos palautteesta ja kyllä oot ihan oikeassa. Ihan originaalivisiossa nokkapeltiin piti tulla aukko ja sinne vähän syvemmälle verkkolevyä grilliksi, mutta jätin sen toistaiseksi toteuttamatta. Mahdollisuudet pidetään kyllä vielä kaikki auki. Siksi en toistaiseksi oo mitään tarrojakaan pistäny nokkapeltiin. Ja tosiaan lisävaloräkki perinteisillä pyöreillä umpioilla on tulossa ja kunhan sen saa hyppysiin niin näkee, sopiiko se tuohon eteen vai laitetaanko tuonne katolle tai katon taakse ”putkiin” kiinni josta niillä on mahdollisuus taittua suojaan kun auto kiepahtaa katolleen. Tuossa keulalla niille kyllä vois povata pisintä ikää... Ja eipä se vinssikään ole mahdoton ajatus, aika edukkaasti saa kiinakaupasta jos ei muuta niin koristeeksi 😋

Ja perään sopis vielä kyllä vararengas vaikka sellasilla scale-liinoilla kiinni...

Lisäksi oon vakavissani miettiny äänimoduulia... ESS Dual Plus vaikuttaa aika realistista rähinää suoltavan oikein konffattuna. Toki, tuollaset äänihommelit on vissiin vähän leikkiautohommia, mutta jostakin syystä sekin puoli vähän kiehtoo, vähän sama kuin tietokonepeliä pelaisi äänien kanssa tai ilman, eikö? ☺️

Scratch
Nyyppä
Viestit: 8
Liittynyt: Pe 31.08.2018 22:50

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja Scratch » La 22.09.2018 19:57

Lisävalot saapui ja pitihän ne heti pistää kiinni. Katolla ois ollu ehkä paremman näköiset, mutta käytännön syistä tuli eteen. Helpompi johdottaa ja saattavat pysyä menossa mukana paremmin kun ovat tuossa vähän suojassa.

Kuva

finaija
Nyyppä
Viestit: 18
Liittynyt: Pe 30.03.2018 17:15

Re: Right Rock Hammer/FTX Mauler

Viesti Kirjoittaja finaija » La 22.09.2018 21:11

noni, ja noi peittää nyt sen puuttuvan aukon grilleineen keulasta ;)

Vastaa Viestiin