Axial SCX10 II Cherokee "pimppausta"

1,9" tai 1,55" renkailla varustetut skaala-autot
Jeepula
Nyyppä
Viestit: 27
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Axial SCX10 II Cherokee "pimppausta"

Viesti Kirjoittaja Jeepula » La 21.07.2018 17:01

Terve! Meinasin laittaa tuommoisen ProLinen "limpparipullo"koppaisen Wranglerin Cherokeen alustalle. Maalailin mokoman sisältä Mastonin rubbercompilla ja päältä saman valmistajan mustalla "röpelömaalilla". Ylitykset muuttuu totaalisesti parempaan suuntaan kuin alkuperäisellä kopalla, takana lyhenee 30mm ja edestä 25mm. Vaapputarvikkeen lyijylevytkin saapuivat eli renkaisiin painoja (hittolainen, enhän minä tiennyt että sellaisia saa käyttää). Joku päivä pitää kurvata Kuopion Puuiloon ja ostaa sieltä palkkitarvikkeet puskureille ja helmapalkeille (kätevää 10mm x 20mm ym. huonekaluputkea näkyi olevan hyllyssä) sekä verkkoa kattotelinettä varten. Kuopion Puuilon naapurissa on IKH josta löytyy sitten 6mm ja 4mm hydrauliikkaputkea eli niistä pitää väkerrellä "rollkake", hopealankaa löytyy kotoa pari puikkoa juoksutteella että eiköhän se siitä lähde. Laitoin kyselyn yhdelle toimittajalle kun haluaisin RC4WD- vanteet (ZW0225) ja niihin scale 1-luokan renkaat (Interco Z-T0068), saas nähdä löytyykö "sumuisilta saarilta" vai joutuuko tilaamaan "Trumplandiasta"? Nykyisille vanteille painojen lisäksi laitan Intercon Boggerit vähän niitä leikellen että tulee sitä sivupitoakin (ihan kuin omissa 1:1 rinkuloissakin). Nuo Boggerit on kapeammat kuin nykyiset IROKit eli voisi kuvitella olevan parempi pito kovalla alustalla kun tulee ikään kuin enemmän pintapainetta, ja juuri ja juuri 120mm eli scale 2? On tämä vaan mukava harrastus! https://photos.google.com/photo/AF1QipN ... 0IES8DvaUw
Viimeksi muokannut Jeepula, Ma 13.08.2018 19:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Jeepula
Nyyppä
Viestit: 27
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Axial SCX10 II Cherokee "pimppausta"

Viesti Kirjoittaja Jeepula » Ma 13.08.2018 19:41

Perkule, loppui 6mm hydrauliikkaputki juuri kun olin pääsemässä vauhtiin! Vaan tuosta tuo "limpparipullowrangler" rakentuu, puskurit ja jonkinlaiset rockslidersit tehty, renkaat vaihdettu ja painotettu sun muuta. Rollcage jäi nyt sitten tältä iltaa kesken kaiken maailman tarvikekoreineen vaan IKH:lta tai jostain uutta putkea niin homma jatkuu, ehkä IndustriaCenteriltä vielä varalle yksi hopealanka. Kohta pääsee taas kokeilemaan. Elvis ei vaan suostunut luopumaan mikrofonistaan niin laulelkoon ajaessaan, ei se minua haittaa...Vielä rekisterikilvet, valkeat Jeep-siirtokirjaimet vararenkaan suojaan ja jotain muuta pientä. Ai niin, boggereiden leikkaaminen vielä.
Liitteet
PikkuJeeppi 008.JPG
PikkuJeeppi 006.JPG
PikkuJeeppi 005.JPG
PikkuJeeppi 002.JPG
PikkuJeeppi 001.JPG

Jeepula
Nyyppä
Viestit: 27
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Axial SCX10 II Cherokee "pimppausta"

Viesti Kirjoittaja Jeepula » Su 19.08.2018 18:13

No sainhan minä vihdoin sen "rollkaken" tehtyä, tekijän kun tietää niin ihan positiivinen yllätys tuo lopputulos on. Ja istuu aiemmin koriin tehtyihin kiinnitysreikiin kuin "isi äitin selkään". Hyvän jigin vaan tein puuparrusta ja hopealla on ilo juottaa! Seuraavaksi vielä niitä valkeita JEEP-siirtokirjaimia vararenkaan suojaan ja virtapiuhaan haaroituskappaletta vinssille ja tuleville valoille (niitä kiina-ledejä on hankittuna parikymmentä kappaletta niin eiköhän talvisella kotiniityllä kohta näe ajella). Kilvelle piti tehdä tausta tuohon häkkiin kun en tajunnut sakkeleita etupuskuriin ruuvaillessa huomioida kilven leveyttä. Vaan noin se kilpi on 1:1 Cherokeessanikin!
Liitteet
Rollkake 002.JPG
Rollkake 001.JPG

Jeepula
Nyyppä
Viestit: 27
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Axial SCX10 II Cherokee "pimppausta"

Viesti Kirjoittaja Jeepula » To 23.08.2018 19:20

Nonniin, tuli renkaat ja vanteet vihdoin. Kyselin mokomia Modelsport.UK:sta ja väittivät että vanteiden hintaan kuuluu 2kpl ja hintahan oli ihan hirveä kun se kerrotaan kahdella. Viestittelin RC4WD:lle että voipiko pitää paikkaansa kun minun Lontoon murteella paketiin sisältyy neljä ja vastaus oli että neljä. Joko Modelsportilla oli joku "kesäesa" hommissa tai muuten vaan eivät tiedä mitä myyvät mutta tilasin suoraan RC4WD:ltä vanteet ja renkaat. On muuten hienot, ainakin minun mielestä. 1.7" vanteet ja pikkuIrokit niihin (ulkomitta 106mm) eli scale 1 renkaat. Täytyy tilata lisää lyijylevyä että saapi painot noihinkin. Ja vihdoin sain teetettyä tutulla mainostoimistolla noita valkeita Jeeppi-siirtokirjaimiakin niin sain vararenkaan suojuksen mieleisekseni. Seuraavaksi odotellaan huomiseksi saapuvan Jyväskylän RC-kaupasta liittimiä ja ruuvi-mutteri-pakkauksia niin pääsee tinailemaan ja saapi vinssin toimimaan ja Rollkaken oikeanlaisilla ruuveilla kiinni. Ja Ebaystä piti tilata jäykempiä jousia, koriin ja alustaan on tullut sen verran lisäpainoa että vähän jäykempää, ainakin taakse. Mielenkiintoinen paikka tuo Ebay, tällä kertaa halvimmaksi tuli tilata jouset Australiasta eikä ollut edes kallista???
Liitteet
RC4WD 002.JPG
RC4WD 001.JPG

Jeepula
Nyyppä
Viestit: 27
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Axial SCX10 II Cherokee "pimppausta"

Viesti Kirjoittaja Jeepula » Ti 28.08.2018 20:16

Jatkan yksinkeskustelua, ei noita avonaisia kylkiputkia voinut kovin pitkään katsella. Eikun polttimella maalit pois ja verkkoa hopealla vähän niin kuin astinlaudaksi tai jotain... Paljon parempi. Jännä juttu että noita kovakoreja rupeaa löytymään pilvin pimein ja aikasten edullisestikkin vaan ei taida löytyä rakennussarjoja peltikoreille (en ole itse ainakaan löytänyt)? Omasta mielestäni on ihan sama onko kori ns. "kova" vai "lerppu" siinä kohtaa kun se on kuitenkin muovia! Luulisi että vähintään Kiinan vesselit keksisi luoda peltikorirakennussarjoja (mieluummin niin kuin valmiita koreja). Piirustuksetkin siltänään olisi kova juttu. Nostan hattua kun näkee noita itse tehtyjä peltikoreja! Vaan ei toiminut vinssi tuolla Axialin ohjaimella, hyvin kyllä vinssaa ulos ja sisään vaan en mitenkään saanut ohjelmoitua että olisi seis! Lopputulemana tilasin erillisen kaukosäätimen sun muuta niin josko tuo toimisi, kustansi vaivaiset 11 ekeä, ei ole kallis kokeilu.
Liitteet
PikkuWrangleria 003.JPG
PikkuWrangleria 002.JPG

Pisepise
Legendaarinen!
Viestit: 1079
Liittynyt: Su 26.12.2010 21:26
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: Axial SCX10 II Cherokee "pimppausta"

Viesti Kirjoittaja Pisepise » Ti 28.08.2018 20:33

Kyllä näitä lueskellaan, kynnys kommentoida on suuri, tai ainakin siltä tuntuu. 1.7 Irokit on hyvän näköiset, ja kokoiset. Samoiten nuo RC4WD vanteet, voit olla huoleti varmastii saa rc4wd:n renkaille kiinni. Ritilä kylkiputkissa tuo hyvin näköä lisää. On mukava täältä lukea kuvien kera toisten kertomuksia.

finaija
Nyyppä
Viestit: 17
Liittynyt: Pe 30.03.2018 17:15

Re: Axial SCX10 II Cherokee "pimppausta"

Viesti Kirjoittaja finaija » Ke 29.08.2018 15:11

Juu kyllä näitä luetaan, ei vaan tuppaa runosuoni pulppuamaan että tarinoisi.

Hyvää jälkeä, ohan nuo jo ihan toista luokkaa kun muovihilpareet mitä mukana tulee, jos tulee edes. :)

Jeepula
Nyyppä
Viestit: 27
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Axial SCX10 II Cherokee "pimppausta"

Viesti Kirjoittaja Jeepula » To 27.09.2018 13:15

Tänään tuli vihdoin tuo vinssin kaukosäädinpaketti, toimii ensi kokeilulla toimiston pöydällä tosi hyvin. Täytyy vaan suojata se vastaanotin vulkaniteipillä ettei ihan suoraan mene vesi sisään. Seuraavaksi kuitenkin tytön Hussen ketju-rataspaketin vaihto ja sitten Axialin kimppuun. Likalle olen kyllä opettanut nuo huoltohommat mopoajasta lähtien kas kun oikea motoristi huoltaa laitteensa itse. Huomenna on kuitenkin eka kirjoitukset Norpalla niin keskittyköön nyt niihin. Pitää yrittää modata noita takajousia Axialista kun jäykempien sellaisten tilauksen kanssa kävi pikku "kämmi". Tilasin himpun verran jäykemmät Axialin jouset kun se ESS-Dualkin on takapäässä painoa tuomassa vaan otin ulkohalkaisijan noista orkkiksista (14mm) ja olisi vissiin pitänyt tilata sisämitalla (12mm), melko topakat on eikä säätövaraa esijännityksessä yhtään pienemmäksi. Jousien päät saa kyllä taivuteltua niin että istuvat paikoilleen eivätkä kiemurtele joustoissa. Kokeillaan nyt sitten vielä jousien lyhentämistä niin saa ainakin esijännitystä pois. Edessä orkkisjouset vielä pelitttää, sinne ei tarvitse jäykempiä. Jos tuo myrsky laantuu niin illemalla pääsee sitten kokeilemaan kotimetsään.

Vastaa Viestiin