Casspir MK2 - SBG Military Build-off

halme
Legendaarinen!
Viestit: 887
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Casspir MK2 - SBG Military Build-off

Viesti Kirjoittaja halme » La 07.07.2018 16:45

Ei niin etteikö puolivalmiita projekteja olisi jo ruuhkaksi asti joten aloitetaan uuden kyhääminen vailla aavistustakaan siitä että tuleeko tämä koskaan valmiiksi. Muutenkin olen kyllä niitä ihmisiä joiden mielestä matka on tärkeämpi kuin päämäärä :)

Casspir. Myyttinen, pelätty ja inhottukin Casspir oli ensimmäisiä sarjavalmisteisia miinankestäviä sotilasajoneuvoja. Tokihan tankilla kai miinaan voi ajaa mutta nyt on kyse lähempänä autoa olevasta ajoneuvomallista. Meilläpäin hieman (vai paljon) tuntemattomampi mutta monissa Afrikan maissa esivallan harjoittaman sorron ja rotuerottelun symboliksi noussut ajoneuvo on saattanut tulla täälläpäin hieman tutummaksi esiintymisestään mm. District 9 -televisiosarjassa. Ajoneuvo on Etelä-Afrikkalaista alkuperää ja sen viimeisintä versiota on edelleenkin saatavilla. Rungosta on saatavilla myös ambulanssi- ja miinanraivausversiot mutta käsittääkseni taistelukelposenakin tälläisen saisi. Voisikin pistää lottorivin vetämään!

Ajoneuvosta tekee erikoisen sen V-mallinen runko joka on suunniteltu siten että miinaan ajettaessa suuntautuu räjähdysvoima rungon muodon ansiosta autosta poispäin. Myös varaosia ja -renkaita sekä työkaluja on mukana siten että ainakin periaattessa ajoneuvon miehistö on kykenevä saattamaan auton takaisin ajokuntoiseksi ilman ulkopuolista apua.

Onhan tämä siis ennenkaikkea tyylikäs kaikessa suorakulmaisuudessaan ja funktionaalisuudessaan:

Kuva

Scale Builders Guild -foorumilla on taas käynnissä rakentelukilpailu ja tälläkertaa aiheena on sotilasajoneuvot. Pidempään on jo muhinut mielessä tälläisen tekeminen joten nyt sai hyvän tekosyyn (ja aikataulun!) tämän rakentamiselle. Lokakuun loppuun mennessä pitäisi olla valmista!

Eli ei muutakuin..

Kuva

..valmis! Näissä viimeisimmissä malleissa on sellanen stealth-ominaisuus että koria ei voi nähdä mutta renkaat voi.

Eipä sentään ja muutenkin vanha vitsi!

Sain hyvältä ystävältäni Wittenburgin Michaelilta (aka. Fourth Protocol) hänen aikanaan tallentamansa piirustukset käyttööni ja kyllähän kunnon kuvat projektia kuin projektia helpottaa. Skaalasin piirustukset vastaamaan SCX-10:n akselileveyttä ja tulostin julisteena. Julisteen levitin matolle jonka isäni kutoa paukutteli ja matto on lattialla jonka olen puolestani itse naputellut. Lattia on talossa jonka rakensi joku rapiat 100 vuotta sitten hirrenpätkistä jotka olivat jo silloin jotain puretun talon palasia. Eli nyt on historian tuulien puhaltamaa tekemisen meininkiä! :D

Kuva

Melkonen puikula tulossa.

Jostain se on aloitettava ja ajattelin että askartelen muutaman tukirangan tukemaan myöhemmin kanttailtavaa monocoque-runkoa. Ihan tälläisiä vastaavia ei kuitenkaan alkuperäisestä löydy. Pari reikääkin porasin jotta saa johdot yms. menemään nätisti.

Kuva

Hieman taiteellisempi kulma tilanteeseen työpöydälläni,

Kuva

Joten nyt on sitten tilanne päällä. Toivotaan että onnistuu ja tulee sellainen edes etäisesti tunnistettava möllerö tästä. Kiitos Sinulle kun luit tai edes kuvat mulkoilit. Nyt sitten puhaltelemaan pölyjä niitten keskeneräisten rc-projektien päältä ja jatkamaan siitä mihin jäit! Mene! :D

tv: Heikki

neruda
Vanhempi jäsen
Viestit: 282
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Re: Casspir MK2 - SBG Military Build-off

Viesti Kirjoittaja neruda » La 07.07.2018 21:28

Oot sää kyllä aika pelle peloton. Nyt vaan scale - miinaa rakentamaan ja testaamaan 😂

Joonatin
Juniori
Viestit: 83
Liittynyt: Su 02.10.2016 19:13
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Casspir MK2 - SBG Military Build-off

Viesti Kirjoittaja Joonatin » La 07.07.2018 21:56

Mulla on sulle kuljetusväline tälle valmiina. Vanha SADF -rinkka Varustelekan jämämarkkinoilta...

Hauska projekti tulossa. Toivottavasti tulee vietyä loppuun asti. Nää on aina ihan parasta luettavaa.

Avatar
ToniS
Vanhempi jäsen
Viestit: 474
Liittynyt: Su 06.09.2009 11:55
Paikkakunta: Jämsänkoski

Re: Casspir MK2 - SBG Military Build-off

Viesti Kirjoittaja ToniS » Su 08.07.2018 13:02

Noni, vihdoinkin! Oon ootellu kovasti jotta jotain alkais tapahtua. Rakentelu materiaali näyttäis olevan oikea. Saattaa kestääkkin sen miinan. Ainakin scale kokosen.
Nyt vaan tiheesti päivityksiä ja kosolti kuvia.

Moti
Täysi jäsen
Viestit: 245
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Casspir MK2 - SBG Military Build-off

Viesti Kirjoittaja Moti » Ma 09.07.2018 06:26

No Nyt!

Ehtisin tätä jo kanssa odottelemaan, koska tarina alkaa.
Odotan ja seuraan innolla tarinan kehittymistä !

Juurikin sopivan erilainen projekti.

Vastaa Viestiin