HoBao DC-1

1,9" tai 1,55" renkailla varustetut skaala-autot
Joonatin
Juniori
Viestit: 83
Liittynyt: Su 02.10.2016 19:13
Paikkakunta: Lempäälä

Re: HoBao DC-1

Viesti Kirjoittaja Joonatin » Ke 11.07.2018 17:37

Ton alemmas ei mene jos jouset on jo pohjassa, ellei vaihda iskareita kokonaan lyhyempiin.

Tai menishän se tietty jos ostais toiset linkin kiinnikkeet (https://www.eurorc.com/product/21490/ho ... -mount-set) ja asentais sen noiden nykyisten jousen kiinnitysten nurkille akselin kylkeen. Saattais vaatia paljon sahaamista, ruuvaamista, mietiskelyä, kiroilua ja ehkä jopa pari asennuskaljaa. Se tarttis melkeen saada tohon knucklen kylkeen parilla ruuvilla kiinni, tai knucklen kiinnityspulttien alle kiinni. Tai askartelee paskartelee jollain muulla konstilla tohon jonkun tuen alemmas ja tekis vaikka jenkatapista pidemmän kiinnikkeen linkin kiinnityskohdan viereen.

Sillä sais sen kymmenen milliä varmaan korkeudesta pois jouset pohjassa. Saattaisipa olla jopa ihan kokeilunarvoinen juttu itsellekin... tarttis vaan kiinnitys melkeen tehdä akselin etupuolelle, tai siirtää iskarin tornia hitusen matkaa taaksepäin. Etupuolella ei tietenkään oo tilaa, kun siinä kulkee noi kääntövermeet. Ilman tornin siirtoa takapuolelle kiinnitettynä saattaa iskari alkaa napata kiinni torniin, tai mennä muuten jousen paikka viduralleen. Melkeen kaikissa muissa crawlereissa jouset kiinnittyykin tohon akselin taakse samaan paikkaan alempien linkkien kanssa.

Täytyypä laittaa ittellekin mietintämyssy päähän, kun tota samaa hommaa oon omaankin miettiny keulimisherkkyyden parantamiseksi. Vähimmällä vaivalla tietty pääsis jos vaan suosiolla tilais lyhyemmät iskarit. Kokeilua varten sais varmaan jotain kiinaiskareita ebaysta varsin edullisesti. Tais 20€ luokkaa olla halvimmat toimiviksi todetut neljän iskarin setit.

Tää on hyvä kun kirjotellessa tulee koko ajan lisää ideoita ja teksti muuttuu yhä sekavammaksi...

siekkine
Nyyppä
Viestit: 31
Liittynyt: Pe 16.02.2018 09:32

Re: HoBao DC-1

Viesti Kirjoittaja siekkine » To 12.07.2018 09:26

Jep. Tulee idea, joka ei menekkään ihan niinkuin ensin ajatteli, ja silti se pitää toteuttaa jotenkin.

Ei oo taas tullu ajateltua tarpeeks. Eihän se jouston rajoitus tosiaan tuohon alimpaan asentoon vaikuta. Joustovaraa tuossa varmaan olis sopivasti kun kokonaisuudessaan sais sen sentin alemmas.

Tohon taakse on jo iskarin kiinnitykset suunniteltu, ei tarviis kuin toteuttaa. Edessä tulee ongelmia tosiaan kun tila loppuu kesken.
Varmaan paras lyödä alkuperäiset renkaat paikoilleen ja ajella vakiolla.... ;)

siekkine
Nyyppä
Viestit: 31
Liittynyt: Pe 16.02.2018 09:32

Re: HoBao DC-1

Viesti Kirjoittaja siekkine » Pe 13.07.2018 13:12

Ekat ajelut Hyraxeilla takana, ja voin kertoa että kannatti hankkia. Tai no, välillä tuntui että ruopisi nyt edes vähän ettei mene liian helpoksi.
No ei se tuolla massalla liian helppoa ollut mutta on tuo nousu nyt selätetty.
20180712_181230.jpg
Maavarakaan ei loppuviimein ollut liikaa.
20180712_170652.jpg
Kivasti toimi noilla löysemmillä jousilla.

Seuraavaks pitäis alkaa video hommiin, jos jonkun pätkän sais eilisistä ajeluista kasaan. Mikäs tuolla on ajellessa hyvällä porukalla kun lämmintä riittää sen +27c, tosin aina on jonkun varjo kuvissa.
20180712_170720.jpg
Jotain on nyt tehty ainakin oikein. Ainakin Hobba etenee huomattavasti paremmin. Eniten vaikuttanut varmasti noi renkaat, mutta ei noi iskari & jousi muutoksetkaan nyt vissiin ihan metsän ole mennyt. Tästä on hyvä jatkaa.

-Pete

Vastaa Viestiin