kesän ajelut - 3d insertit by eremon - yhteenveto

Crawlerien renkaisiin/vanteisiin liittyvät jutut
Crawl3r
Vanhempi jäsen
Viestit: 483
Liittynyt: Ke 12.08.2020 17:50
Paikkakunta: Vihti-Nummela

kesän ajelut - 3d insertit by eremon - yhteenveto

Viesti Kirjoittaja Crawl3r »

ajattelin, että kirjoitan hieman kokemuksia 3d inserteistä, joiden kanssa olen ajellut tänä kesänä. Insertit ovat täällä foorumillakin vaikuttavan @Eremonin printtaamia. Eremon ottanut kokemuksia ja palautteita vastaan ja olen saanut pyydettyä pientä muokkausta tilattuun inserttiin etukäteen, jos on ollut joku visio aiheesta (eremon kuitenkin päättää mikä on tehtävissä ja mikä ei)

Olen aikaisemmin käyttänyt rengaskohtaisia ALT-foameja, eli sellaisia jotka on tehty juuri kyseiselle rengas mallille, joten vertailu tehty kokemusten perusteella ALT-foamien ja Eremonin tuottamien 3d inserttien välillä.

Testirenkaat
C0 proline krawler predator 1,9
C1 proline km3 predator 1,9
jconcept ruptures 1,9

3d insertit
c0 - medium
c1 - soft, medium, hard
ruptures - medium

Testiautot
rc4wd cx2 - vakio 2,1kg
c1 rakennettu gspeedin rungolle ja portaaleilla (-60p) 3,6kg
c2 rakennettu gspeedin rungolle ja portaaleilla 1,8kg (huom ilman sisustaa ja scale rojua eli pelkkä kori ja runko, rakentelu vielä vähän vaiheessa)

Kokemukset C0 inserteistä

ajanut pääsääntöisesti kivillä ja kalliolla, hieman myös polkua mut pääpaino kaltseilla. rengasta ajettu c2x:llä ja c1:llä. vanteena perus injorat.
 • insertti hieman ahdas keskiöstään, mutta menee kyllä vanteen keskirinkulaan pienen taiteilun jälkeen. ei anna myöden samallalailla kuin ALT-foami joten hieman hankalampi laittaa.
 • inserttiä joutui dremelillä kaventaa kyljistään pari kolme milliä, että mahtui renkaan sisään. liekö krawler kapeempi vai mikä, mutta ei mitään saumaa saada vanteita kasaan ilman kavennusta ilman että rengas oli tiukasti pingottunut insertin ympärille, mutta parin millin dremelöinti auttoi ja insertti istui nätisti
 • ensituntumaltaan just sopiva pintapehmeys, eli insertin korkeus ja uloin kerros sopi hyvin krawleriin
 • ensi fiilikset vahvistui ekoissa ajoissa, pinta antaa hyvin myöden ja renkaan kosketuspinta kaltsiin pääsee hieman venymään vaikeessa paikassa (maku asia, mutta itse tykkään, että rengas antaa myöden vedossa) vastaavasti taas alamäkeen käännettäessä ei sorra juuri lainkaan. insertin uloin kerros hieman nöyrtyy, mutta ei juurikaan eikä häiritse ajoa
 • rengas on erinomainen ajettava tuolla combolla ja varmaan yksi suosikki comboista
alla kuvia
20230629_160055.jpg
20230629_155818.jpg
20230629_155814.jpg
Kokemukset c1 inserteistä
 • vähän sama kuin c0:n kanssa. vaikea saada injoran vanteelle, piti tehdä kasaaminen eri järjestyksessä kuin normisti. eli eka insertti rinkulan päälle ja sit tunkea rinkula ja insertti renkaan sisään yhtenä kappaleena. joutu venyttää jonkun verran rengasta.
 • kokeiltu ensiksi softeja inserttejä, liian pehmeät 3,6kg autoon, rengas länässä, toimii paremmin c2x:n alla joka huomattavasti kevyempi - ei kuitenkaan sortanut painavammassakaan autossa, mutta c1 autoon liian pehmeä ja koska tarkoitus oli ajaa eniten tuolla autolla niin insertti meni vaihtoon
 • seuraavaksi kokeiltu hard versiota, on jopa liian kova omaan makuun tuon c1 alla, mutta varmasti pehmeämpi kuin jumpparulla foami - ajoa ei ihan hirveesti tullut tuolla kun pintapehmeyttä ei ollut (riittävästi)
 • seuraavaksi medium versiot, jotka vaikutti heti vanteelle laitettaessa olevan melko passelit tuohon 3,6kg autoon, se että kummasta tykkää enemmän mediumeista vai hardeista varmaan makuasia ja mihin on tottunut, ite pidän ALT-foamien pehmeydestä joten medium miellyttää ittee eniten tuon painoisessa autossa - 2 kilon autoon laittasin softit
 • c1 insertin leveys on 2,9mm (ALT 3,2mm) joten renkaan sivulle jää tyhjää eikä kyljet täyty insertistä, periaatteessa olisi voinut olla leveempi insertti, hieman häiritsee kun semi letkut kyljet renkaissa, ALT foameilla ei vastaavaa ole, voi tietty olla, että venytys insertin päälle aiheutti tämän letkuuden, en ole vaihtanut ALT-foameille, että voisin sanoa, että onko samaa siinä, korkeus on kuitenkin aika passeli vaikka sekin hieman pienepi kuin ALT 9,7mm korkea ja 3d insertti 9,3mm korkea - tää varmasti osaltaan vaikuttaa siihen että rengas ei täyty riittävästi.
 • kivillä sortaa hieman enemmän jos vertaa c0 renkaaseen. se että se insertti on hieman liian kapee ja semisti matala renkaaseen tuntuu vaikuttavan kivillä, muuten toimii erinomaisesti. hyvin mukailee teräviäkin muotoja antamatta liikaa periksi. toimii samalla logiikalla kuin c0, joten ottaa kiven nurkan mukavaan otteeseen, näyttää ja tuntuu hyvältä ajaa.
 • mäntsälän safarilla rengas insertti toimi erinomaisesti ja ei voinu ku ihastella pitoa ja ajettavuutta ajoittain hyvinkin mutaisessa ja märässä maastossa - se että renkaassa oli hieman kyljessä tilaa enemmän niin vaikutti siihen, että renkaan kyljellä sai hyvin kiinni vaikka kivi oli märkä.
 • hieman kaksijakoinen fiilis insertistä, medium on pehmeydeltään erinomainen c1 autoon, kaikesta huolimatta toimii todella hyvin kuluneen km3:n kanssa niin kivillä kuin safarillakin, hieman voisi olla leveempi insertti niin ei ehkä häiritsisi niin paljon.
 • jossain vaiheessa kokeilen c1 kokoisten jconcept landminesin kanssa
 • saisi olla hieman korkeampi ja leveämpi jotta toimisi vieläkin paremmin
alla hieman vertailua eri inserttien kesken. jokaisen päällä 1,25kg levypaino. erot on pieniä mutta havaittavissa ainakin silmällä. eivät ehkä näy kuvassa yhtä hyvin, mutta kokemus samanlainen ajossa.
20230826_155125.jpg
20230826_155211.jpg
20230826_155338.jpg
20230826_155823.jpg
3d insertti - levypaino painuu syvälle ja reunat semi letkut
3d insertti - levypaino painuu syvälle ja reunat semi letkut
ALT foami - levypaino painuu vaan painon kohdalta ja reunat on kiinteät
ALT foami - levypaino painuu vaan painon kohdalta ja reunat on kiinteät
kokemukset ruptures koon inserteistä
 • vanteina br probuildit, insertti meni rinkulalle nätisti ilman suurempia ponnisteluja ja kasaus onnistui helposti
 • näitä renkaita ajoin c2x:n ja c2 kanssa, molempien osalta tuntus että 2kg autoon hieman liian jäykkä insertti, eikä pääse ihan niin hyvin mukautumaan maastoon kuin mitä itse tykkäisin - maku asia tämäkin mutta aika paljonkin pehmeämpää inserttiä kaipaisin.
 • täyttää hyvin renkaan olematta liian levee tai liian kapee, huomaa että insertti on todella mitoitettu tälle renkaalle
 • ei sorra lainkaan, mutta pintapehmeyttä lisää ja paljon
 • näillä renkailla ajettu vähiten testatuista rengas ja insertti comboista
Yhteenveto
3d insertit toimii ajoittain jopa paremmin kuin ALT-foamit. erityisesti pidän siitä ettei ne sorra lainkaan painavan autonkaan alla ja niissä on parhaimmillaan parempi pintapehmeys kuin ALT-foameissa. Leveys ja korkeus saattaa olla hieman sopimaton johonkin renkaaseen ja saattaa vaatia pientä modaamista, toisin kuin tietylle renkaalle ostettu millilleen mittojen mukaan tehty ALT-foami. kokonaisuudessaan, pidän kovasti noista 3d inserteistä. testit tehty omalla letkeällä ajotyylillä, jossa scale ajo on tärkeämpää kuin aika-ajot. 3d insertit on hieman erilaisest kuin ALT-foamit, kummistakin pidän, mutta jatkan ainakin toistaiseksi ajoa noilla 3d inserteillä, ehkä se pintapehmeys miellyttää itseä enemmän näissä.

toinen disclamer. tää ei ole mainos, vaan ihan olen maksanut inserteistä. vaihdeltu puolin ja toisin viestejä Eremonin kanssa näistä inserteistä ja mun havainnoista ja kiitos Eremonille, että on ottanut ajatuksia ja huomioita vastaan.
NumeroKaksi
Täysi jäsen
Viestit: 136
Liittynyt: Ti 12.01.2021 12:09

Re: kesän ajelut - 3d insertit by eremon - yhteenveto

Viesti Kirjoittaja NumeroKaksi »

Olipahan kattavasti kirjoitettu.
Mulla on kesän pyörinyt pscalen alla ja toimii.
Vastaa Viestiin