3D-mallinnus ja siihen liittyvä jutustelu

Yleistä keskustelua harrastuksesta
Jeepula
Täysi jäsen
Viestit: 120
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: 3D-mallinnus ja siihen liittyvä jutustelu

Viesti Kirjoittaja Jeepula »

Liitteenä äkäiseen piirretty 2D-kuva toisesta etuikkunan karmista, kokonaisleveyttä jotai 86mm ja korkeutta n.54mm. Kehkeilin vielä innoissani tuon T-lista "pystyosan" kiilavaksi niin ei tarvitsisi kuin kolvilla lämmittäen litistää painoa vasten niin ikkunapleksi karmeineen voisi jopa pysyä paikoillaan, toivottavasti ajatukseni avautuu! Kiinnostaako jotakuta kokeilla tuommoisten tulostusta korvausta vastaan? Yhteensä 6kpl ikkunan karmeja, kolmea erilaista. Autocadillä pystyn kyllä pyöräyttämään 3D-kuvat jos se auttaa tai sitten tuommoiset 2D-"konepiirustukset" lisämitoilla (saattoi tuossa kyllä mennä sivuprojektio väärälle puolelle...)
Liitteet
IKKUNA.jpg
IKKUNA.jpg (28.68 KiB) Katsottu 450 kertaa
Avatar
R2
Moderator
Viestit: 946
Liittynyt: La 06.03.2010 09:12
Paikkakunta: Nastola

Re: 3D-mallinnus ja siihen liittyvä jutustelu

Viesti Kirjoittaja R2 »

Pitihän sitä kokeilla uteliaisuuttaan ja pikaisesti sutaista tinkercadilla sinnepäin oleva pätkä.. Ihan PLA:sta tein.

Kuva

Kokeilin toisesta päästä varovasti kolvilla lämmittää, hyvinhän se sulaa mutta tooosi varovainen saa olla, tässäkin jo lähti tuo ulkosyrjä muotoutumaan...

Kuva

Melkein näin pienessä kappaleessa lähtisin jonkinlaista liimausta kokeilemaan..
"Real stupidity beats artificial intelligence every time"

"Dude, where`s my shovel!?!"
Jeepula
Täysi jäsen
Viestit: 120
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: 3D-mallinnus ja siihen liittyvä jutustelu

Viesti Kirjoittaja Jeepula »

Jumankauta miten siisti profiili! Mitä tuo PLA on, eli onko ihan liimattavaa muovia? Tarkka aukko vaan peltiin tuota karmia varten niin sehän pysyy jo melkein tuolla kartiolla jos tekee vielä vähän enemmän ulospäin levittävän kun näyttää noin tarkka tulostus onnistuvan, kyllä se sinne paikoilleen lopsahtaa. Ja jos ei pysy niin tuota lämmöllä tiukkaamistakin voi vähän kehitellä riippuen materiaalin ominaisuuksista eli missä lämpötilassa pehmenee, vaikka kuumennetulla/lämmitetyllä leveällä taltan lappeellla painaa tukea vasten että kartio tiivistyy peltiä vasten ja kylmää heti perään ettei palaudu.
näpertelijä
Nyyppä
Viestit: 1
Liittynyt: Ti 14.01.2020 04:39

Re: 3D-mallinnus ja siihen liittyvä jutustelu

Viesti Kirjoittaja näpertelijä »

Kuvan Range Roveria on tullut mallinnettua. Nyt vihdoin päässyt jo tulostamaan osia. Muutama pikku juttu vielä tekemättä, kuten esim. keskikonsoli ja konepellin saranat.
Kuva on rendaus Fusion360:stä, jolla toistaiseksi mallinnan. Kuvassa puuttuu esim. oikeanpuolen ovet ja etupenkki. Ne menee siivutusohjelmassa peilaten vasemmanpuoleisista, niin en ole viitsinyt niitä tuohon Fusioniin väkertää turhaan. Auto rakentuu Axialin SCX-rungolle ja akseleille. Voimanlähteenä toimii mallinnetun V8-moottorin sisään väkerretty 2-vaihteinen vaihdelaatikko, harjallinen moottori ja hobbywingin nopari. Vähän jännittää, miten tulostetut rattaat tulee kestämään käytössä, mutta niihin liittyen on vielä muutama ässä hihassa.

Pohjana olen tuohon käyttänyt tätä Thingiversestä löytynyttä koppaa, mutta olen sen mallintanut 80-90% uusiksi. Tuossa tekeleessäni on aukeavat ovet ja takaluukku sekä ruuvi kiinnitys suoraan runkoon. Iskarit kiinnittyy suoraan koppaan, paikat ledeille valoja varten, sekä valo umpiot edessä ja takana jne. näperrystä.

Projekteina työn alla on myös Land Rover D90, D110 kopat ja ainakin yksi laiva, plus liuta muita projekteja jotka liittyvät enemmän ja vähemmän RC harrastuksiin.
Liitteet
Range_Rover_-93_body_V1.1.jpg
Range_Rover_-93_body_V1.1.jpg (25.04 KiB) Katsottu 388 kertaa
JaniV
Täysi jäsen
Viestit: 240
Liittynyt: To 18.06.2015 20:40
Paikkakunta: Ylöjärvi / Tre

Re: 3D-mallinnus ja siihen liittyvä jutustelu

Viesti Kirjoittaja JaniV »

Jos muistelis taas kuinka sitä tehtiin renderöintejä, pikkuautojen hilut on hyviä harjoituskappaleita.

Fanquish_Roost.jpg
Fanquish_Roost.jpg (128.63 KiB) Katsottu 316 kertaa
Injora_bumper.jpg
Injora_bumper.jpg (82.14 KiB) Katsottu 316 kertaa
Fanquish_OMF.jpg
Fanquish_OMF.jpg (87.87 KiB) Katsottu 316 kertaa
Vastaa Viestiin