Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Yleistä keskustelua harrastuksesta
Pisepise
Legendaarinen!
Viestit: 1485
Liittynyt: Su 26.12.2010 21:26
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja Pisepise »

Päätin hankkia yhden kaverin vinkkaamana sitten 3d-tulostimen. Tiedetään että Paulilla ja Tuubilla tulostimet löytyy mutta kenellä muilta jo löytyy? Kyllä tämä rc-touhu oli se suurin syy hankkia se.

Kerro mikä tulostin, mistä hankit, paljon maksoit, mitä olet tulostellut ja mitä ohjelmia käytät.

Aloitetaan.

Anycubic Kossel pulley Gearbestistä eli delta tulostin ja halvin mahdollisin malli. 140€ posteineen. Taitaa olla jo loppuun myyty, mutta tässä parempi malli: https://www.gearbest.com/3d-printers-3d ... id=1433363

Nyt kun olen saanut koneen tulostamaan edes jotenkin järkevästi kahden viikon rassamisen jälkeen, niin olisikohan pitänyt laittaa toinen 140€. Pikkasen oli haasteita saada yhteys Macbook prolla tulostimeen ja muutenkaan kun ohjelmoiminen ei ole ollut minulle luontevaa. Mutta paljon ollaan jo opittu. Nyt täytyy sanoa että on ollut iso apu tämän tulostimen mallin omasta FB-ryhmästä mistä on monta vinkkiä poimittu.

RC-osia en ole vielä ehtinyt tulostella mutta parannusosia tulostimeen ja lapsille avaimen periä vielä lähinnä. Lähinnä auton scaleosien kuten oven kahvat peilit yms kulutustavaraa olisi tarkoitus tuottaa. Ehkä joskus voisi jotain koriakin kokeilla tulostaa.

Viipalointiohjalmana olen käyttänyt ilmaista Cura 15.1 versiota, uudemmat versiot tekivät tulosteista haperoita.

Tässä tulostin
0C503BB0-BC86-4010-A24E-734B204E891A.JPG
0C503BB0-BC86-4010-A24E-734B204E891A.JPG (111.33 KiB) Katsottu 1388 kertaa
Huonolaatuinen ja vino jenkkien kylmälaukku
IMG_1385.JPG
Ja tässä pieni osa kymmenistä testitulostus laatikoista 10x20x20 pitäisi olla :D
IMG_0149.JPG
JaniV
Täysi jäsen
Viestit: 233
Liittynyt: To 18.06.2015 20:40
Paikkakunta: Ylöjärvi / Tre

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja JaniV »

Jos kerran uusilla versioilla tuli haperoita tulosteita niin...
Meneppäs Curan machine settings valikkoon ja tarkista filamentin halkaisija, pitäis tod.näk olla 1.75mm. Itsellä ainakin eräs uusi versio arpoi tuon luvun tyyliin 2.85mm jolloin kone teki hattaraa joka hajosi kosketuksesta.

Omassa mäkissä Cura 3.5.1

EDIT:
Täältä siis löytyy Dremelin 3D40 tulostin, nykyisiin ns. kiinatulostimiin verrattuna aivan liian kallis mutta tuolla olen hyvin pärjännyt. Kaikkea mahdollista on tullut tulostettua, suurin osa tulosteista on itse mallinnettu... saa ainakin tasan semmosen kun ite haluaa :D
Piirtelyt tapahtuu Rhino3D softalla ja viipalointi Curalla
Viimeksi muokannut JaniV, Ke 24.10.2018 14:41. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Smuli
Legendaarinen!
Viestit: 815
Liittynyt: Ti 17.09.2013 18:05
Paikkakunta: Espoo

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja Smuli »

Löytyyhän noita tulostimia 2 kappaletta. yksi Geeetech G2s Delta ja yksi wanhao duplicator I3 plus.
TomiN
Nyyppä
Viestit: 2
Liittynyt: Pe 16.05.2014 18:14

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja TomiN »

Itse en omista ,mutta käytössäni on ultimaker 2+ sekä ultimaker 3. Ohjelmana toimii Cura 2.3.1. Kaikennäköisiä scaleosia, vanteita ja korinosia on tullut tulostettua. Itse olen huono suunnittelemaan joten thingiversestä tulee latailtua valmiina.
Joonatin
Täysi jäsen
Viestit: 103
Liittynyt: Su 02.10.2016 19:13
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja Joonatin »

Crealityn Ender 3 tuli tilattua synttärilahjaksi. Pari kuukautta se on nyt tossa sirissyt menemään ja aika kelvollista laatua alkaa pukata pihalle. Pientä säätelyä ja kalibrointia tuolle on joutunut tekemään, firmikset päivitettyä ja päivityspalikoita tulosteltua. Hinta-laatusuhde tossa oli kokolailla kohdillaan, maksettavaa jäi Aliexpressin tarjousten aikaan n. 170€ ja tuli Euroopan sisäpuolelta, joten tulleistakaan ei tarvinnut murehtia (hyi mitä verojen välttelyä).

Mitään varsinaisen hyödyllistä ei ole tullut vielä tulostettua, jotain kötöstyksiä harjoitellut Fusionilla piirtämään. Slicerin virkaa toimittaa 99% ajasta Slic3r Prusa Edition, välillä Meshmixerillä piirtelen supportteja ja hätätapauksessa sorrun Curaan, jonka käyttöliittymä on mielestäni vähän kankea. Slic3r mämmii välillä joitain supportteja, mutta muuten tykkään siitä.
Avatar
R2
Moderator
Viestit: 940
Liittynyt: La 06.03.2010 09:12
Paikkakunta: Nastola

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja R2 »

Nonni, pirulle annettu pikkusormi ja Crealityn Ender 3 tilattu.

Bangoodilta 170e tuli hintaa, katsotaan mitä rajalla sanovat lisäkustannuksista. Tampereeltakin olisi saanut 220e hintaan..

Täysi n00bi kun on aiheen kanssa niin ihan varmasti ärräpäitä tulee lentämään ja spagettia tehtyä mutta eiköhän se siitä..
Itsekään tosiaan tuota 3d piirtämistä ei ole tullut tehtyä joten aloitellaan valmiilla kappaleilla ja koitetaan piirtelyä sitten joskus.

Aparaatin saapumiseen asti tuijotetaan juutuubia ja koitetaan sisäistää edes jotain :D
"Real stupidity beats artificial intelligence every time"

"Dude, where`s my shovel!?!"
Jeepula
Täysi jäsen
Viestit: 102
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja Jeepula »

Onko tuo Crealityn Ender 3 kuinka hyväkin? Ajattelinpa vihdoin siirtyä 3D-tulostusaikaan ja tilata oman tulostimen. Näyttäisi olevan jotain 220 taalaa euroopan varastolla se PRO-malli ja mainostavat että dutyfree EU:ssa! Täytyy vaan selvitellä miten nuo siivutusohjelmat (Curatit sun muut) saisi ymmärtämään Autocadin 3D-malleja kun ovat .dwg tiedostoja, kai ne jotenkin ja jollain toisella ohjelmalla saa käännettyä oikeaan tiedostomuotoon? Onhan olemassa se Autodeskin ilmaisversiokin Tinkercad vaan kun kompuutterilla on jo kaiken maailman Auto- ja Magicadit niin mielellään tutulla ohjelmistolla puuhastelisi.
JaniV
Täysi jäsen
Viestit: 233
Liittynyt: To 18.06.2015 20:40
Paikkakunta: Ylöjärvi / Tre

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja JaniV »

Omasta mielestäni Ender 3 on edelleen just hyvä tulostin, todella yleinen ja taitaa aikas monella täälläkin olla se.
Cura tottelee enimmäkseen .stl tiedostoja, voi olla että nykyään osaavat jo muitakin tiedostoja, mutta ainakin Inventorista pystyy porttaan .stl tiedoston suoraan ulos.

Pikaisen googlamisen tuloksena, Autocadista pitäis pystyä tuottamaan .stl tiedosto Export valikon kautta.
Jeepula
Täysi jäsen
Viestit: 102
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja Jeepula »

Aivan mahtavaa jos pystyy tuottamaan tuon .stl-tiedoston Autocadilla! Piirtelin juuri Tinkercadilla ikkunan karmeja sun muuta ja aika paljon joutuu kyllä oikomaan asioita, paljon mieluummin Autocadilla niin todennäköisesti ohjelma ei rajoita vaan oma osaaminen.

Ja vähän edittiä, sieltähän se löytyi export valikosta muunto, hienoa!
Mela-Antero
Juniori
Viestit: 95
Liittynyt: Ti 10.04.2018 18:10

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja Mela-Antero »

Joku guru vois piirtää ja tulostaa mulle 1:10 remmiahdetun isolohko V8 moottorin, johon vois sisälle piilottaa sähkömoottorin 😄
Jeepula
Täysi jäsen
Viestit: 102
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja Jeepula »

Tässä uudenvuodenpäivän ratoksi olen googletellut noita tulostimia ja löysin ihan mielenkiintoisen videon maaliskuun alusta 2019 kun "jantteri" kasaa Ender 3 Pro:n ja kertoo kokemuksistaan, oli jonkun softankin päivittänyt niin että sen alustan kalibrointi sujuu liki automaattisesti (siis tulostuspää oppii jotenkin sen tulostusalustan epätasaisuudet). Vaan kuitenkin olen kallistumassa tuohon vitossarjaan ja melkoisen varmaa on että tulostin tulee olemaan se Ender 5 Pro. Löysin vertailun noiden kolmen 5-sarjalaisen väliltä joulukuun 2019 alusta ja Plus-mallin autolevelling ei käsitykseni (siis Lontoon murteen luetun ymmärtämiseni) mukaan toimi ihan niin kuin pitäisi, harmi sinänsä kun tulostusalue olisi jo melkoisen hyvän kokoinen (enskapyörän jarrusatulan suojakin mahtuisi heittämällä tulostumaan...). Mainitsivat kylläkin vertailussa että Creality on nopea päivittämään noita versioitaan eli mahdollisesti tulossa parannusta tuohon Plus-malliin? Jos vaan malttaisi vielä hetken odotella mahdollisia päivityksiä...
Avatar
R2
Moderator
Viestit: 940
Liittynyt: La 06.03.2010 09:12
Paikkakunta: Nastola

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja R2 »

Pakkaa sekoitetaan vielä sen verran että tuossa olisi varmaan oma printteri jos lompakko kestäis..Ei tuo ihan mahdottoman hintainen ole mutta eipä niin paljoa tarvetta ole että toista hommaisin..

Tuon Teaching techin videokanava on ollut tilattuna jo pitkään ja on kyllä ollut loistava tiedonlähde aloittelijalle. Ender 3/5 käsittelyssä aika paljon myös ;)

Oma Ender 3 on tässä vuoden aikana kokenut "jonkin" verran päivitystä.. Joidenkin mielestä täysin turhaa, mutta itselle se on ollut tutustumista lajiin ja slicerin säätöihin kun pikku kalikoita printtaillut.. Sekä itse rakenteisiin..

SKR 1.3 mainboard/TMC2209 driverit nyt varmaan isoimpana, ja kosketusnäyttö on matkalla. En olisi uskonut miten iso vaikutus noilla motor drivereilla on moottorin äänitasoon, nyt noctuan pari pikkutuuletinta pitää liki kovempaa ääntä kuin motorit. Vauhtia travelissa nostaessa kyllä rääkäisee kun vaihtaa modea..
BLTouch tuli samaan syssyyn laitettua ja omaan makuun hyvä päivitys, ei tarvi enää stressata pedin säädöistä. Varsinkin kun nakkasin jouset luiskaan ja abs:stä kiinteät kalikat väliin
Runko näissä kannattaa purkaa ja kasata oikeasti ajatuksen ja shimmien kanssa, halpis kumminkin kyseessä niin jiirit saattaa olla vähän sinnepäin..
Edelliseen liittyen muutamia tukia runkoa tukevoittamaan..
Ja tätä voin suositella kaikille ender 3 normiversion omistajille https://www.thingiverse.com/thing:3598950

https://r2.kuvat.fi/kuvat/3D/mods/ tuolla jotain kuvatuksia rakentelusta..

Kuva
Tuossa Jeepulan piirtämä Sisu-Logo, pitää vielä kokeilla printtiä toiseen suuntaan asemoituna..
"Real stupidity beats artificial intelligence every time"

"Dude, where`s my shovel!?!"
JaniV
Täysi jäsen
Viestit: 233
Liittynyt: To 18.06.2015 20:40
Paikkakunta: Ylöjärvi / Tre

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja JaniV »

Näyttää hyvälle tuo logo, ilmeisesti todella pieni joten jäin miettimään notta kuinkahan paljon ironing toiminto auttais tuossa ?
Avatar
R2
Moderator
Viestit: 940
Liittynyt: La 06.03.2010 09:12
Paikkakunta: Nastola

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja R2 »

JaniV kirjoitti:
Ke 01.01.2020 15:03
Näyttää hyvälle tuo logo, ilmeisesti todella pieni joten jäin miettimään notta kuinkahan paljon ironing toiminto auttais tuossa ?
olikohan tuo 43mm pitkä.. Ironing on myös kokeiltavien listalla, auttaa varmasti.. Tuo oli eka vedos kun halusin nopeasti kokeilla mitä siitä syntyy :D meinasin kokeilla myös melkein pystyssä minkälainen siitä tulisi..
"Real stupidity beats artificial intelligence every time"

"Dude, where`s my shovel!?!"
Jeepula
Täysi jäsen
Viestit: 102
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja Jeepula »

Jumankauta, näyttäisi toimivan se autocadin dwg-muunto stl-tiedostoksi, vai kuinka? Tuon kokoiseksi tulosteeksi tuo logo on mainio (muistaakseni 43mm x 12mm), nuo reunatkin on mallissa vain 1mm paksut, ei enempää eikä vähempää. Onnistuiko ne "tapitkin" kun ei kuvasta näy? Ajatus on että Sisun etupeltiin reiät tappien kohdalle ja kolvilla tiukaten kiinni niin ei putoa ajossa, toki liimaakin voi olla varmistuksena. Tuon etuosan kun "dippaa" maalialustaan niin korostuu nuo tekstit ja reunat kivasti! Iso kiitos R2 kokeilusta!
Jeepula
Täysi jäsen
Viestit: 102
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja Jeepula »

R2 kirjoitti "BLTouch tuli samaan syssyyn laitettua ja omaan makuun hyvä päivitys, ei tarvi enää stressata pedin säädöistä. Varsinkin kun nakkasin jouset luiskaan ja abs:stä kiinteät kalikat väliin"

Tämä lienee se sama päivitys kun tuossa edellä mainitsemassani videossa. Jos näin on ja todennäköisesti saman saapi Ender 5 Prohon niin valintahan helpottuu koko ajan!
Avatar
R2
Moderator
Viestit: 940
Liittynyt: La 06.03.2010 09:12
Paikkakunta: Nastola

Re: Kuinka monella on jo 3d-tulostin?

Viesti Kirjoittaja R2 »

Jeepula kirjoitti:
Ke 01.01.2020 16:56
R2 kirjoitti "BLTouch tuli samaan syssyyn laitettua ja omaan makuun hyvä päivitys, ei tarvi enää stressata pedin säädöistä. Varsinkin kun nakkasin jouset luiskaan ja abs:stä kiinteät kalikat väliin"

Tämä lienee se sama päivitys kun tuossa edellä mainitsemassani videossa. Jos näin on ja todennäköisesti saman saapi Ender 5 Prohon niin valintahan helpottuu koko ajan!
Tuossa TT:n video vitosesta :)

"Real stupidity beats artificial intelligence every time"

"Dude, where`s my shovel!?!"
Vastaa Viestiin