Motin Garage (sahalaite)

1,9" tai 1,55" renkailla varustetut skaala-autot
Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Ma 18.05.2015 21:55

No niin... Jo muinaiset Foiniikkialaiset..

Eli asiaan.   Joskus aikoinaan ala-asteella paikallisessa pienoismallikerhossa ahkerasti käyneenä on jäänyt sellainen pieni polte rakentamiseen, joka myös johtanut RC-autojen pariin myöhemmin. Kokemustahan lähinnä on noista nopeammista 1:10 - 1:8 luokan autoista, mutta ajatus näistä hitaista laitteista on aina silloin tällöin noussut pintaan.   Nyt eräs kanssaharrastaja (Halme) on hehkutellut viimeisen reilun vuoden lajia ja se nyt ei poltteille ole helpotusta tuonut.

Noh.. Härkää sarvista ja autovaihtoehtojen kimppuun.   Pitää olla vähän mukamas erilainen ja mahdollisimman lähellä jotakin oikeaa mallia. Noh.. Lehtijouset ja ww2 henkisyys johti Gmaden puolelle vaikka siitä ei positiivisia kommentteja paljoa löytynytkään internetistä (jossa totuus piilee). Itsellenihän auton ostan ja tämähän näytti parhaalta aloituksen suhteen. On scalemaisuutta, rakennettavaa, mielenkiintoinen rakenne jne..   No any way halusin tän. :D

Auto tilaukseen, kamaa sieltä sun täältä myös ja odottamaan. Talviloma painoi päälle ja kiirehän ei luonnollisesti ole, kun auto piti saada mukaan reissuun. "Hyvin" suunniteltu on puoliksi tehty eli kaikki piti olla mietitty ja kun vihdoin auto saapui...

Alkoi fiilistely

Kuva

Ja ne lehtijouset

Kuva

Itsehän yllätyin auton koosta, jotenkin ajatellut että olisi paljon pienempi. Noh rotjakehan tuo kori

Kuva

Etuakselia

Kuva

"Huonot renkaat" Näin totuudenlähteestä kerrottiin

Kuva

No niin nyt oli autopaketti kainalossa ja kaksi iltaa ennen lomalle lähtöä. "Hyvä" suunnittelu siis testiin. Maalit löytyi jo kotoa luonnollisesti (saapui päivää ennen autokittiä) Enhän tuolle ruskealle koskaan mitään käyttöä keksinyt, mutta projektihan on vielä kesken...

Kuva

Maalattavat osat mukaan ja korimaalaamoon:

Kuva

Kuva

Osiahan olikin sitten oikeesti paljon ja itkuhan siinä meinasi tulla, kun ei millään voinut muistaa maalata aina kerralla kaikkia. Noh "hyvin" suunniteltu on kumminkin vain "hyvin" suunniteltu :D

Kello ei tässä vaiheessa ollut vielä mitään joten Maalatut osat kiinni toisiinsa

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tässä kohtaa pahoittelut varsin "shitty" laatuisista kuvista. Kännykkä ja pimeä nurkka johon olin saanut perustaa tilapäisen kasauspisteen ei palvellut kuvausta kovinkaan kummoisesti. Joten koittakee kestää,   jossain kohtaa yö vaihtui päiväksi ja valoa tulee enemmän :)

Servo ja servon linkit. Lueskelin, että ne kannattaa sijoittaa paremmin kuin ohje neuvoo. Pienen muistelun jälkeen ja pähkäilyn tuloksena ne hyppäsi kuvan osoittamalla tavalla paikalleen. Servoksi valikoitui Spektrumin 20kg servo (jos laji tössääkin niin joutaa hyvin 1:8 siin ohjaukseen -> kierrätys päivän sana) Ja tässä kohtaa "hyvin" suunniteltu huomaa, että tilasin "väärän" servo platen. Tuli siis asennettua servo nyt alkuun ainakin tuohon murikan päälle.

Kuva

Sitten vaihdelaatikon pariin. Huomioidaan tässä kohtaa, että houkutus lajin pariin kasvoi siinä kohtaa kun tajusin, että oikeasti ainut "kallis" komponentti jonka joutuu ostamaan on hyvä servo niin ei ollut mitään syytä miksi tätä lajia ei kokeilisi. Siksi siis moottori+säädin linja on bulkkikamaa ja radiot&akut löytyikin jo pakista muista luokista.

Kuva

Kuva

Kuva

Ensimmäiset 6-7h takana ja auto nipussa.

Kuva

End of Day1

Noobie
Nyyppä
Viestit: 35
Liittynyt: Pe 06.03.2015 07:31
Paikkakunta: Kerava

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Noobie » Ma 18.05.2015 23:04

Hienosti etenee! Tuosta saan hyviä vinkkejä oman R1:n tekemiseen   8)

Tomy
Legendaarinen!
Viestit: 4783
Liittynyt: Su 28.09.2008 18:56

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Tomy » Ti 19.05.2015 07:13

Olipas mukavaa luettavaa ja hienoja kuvia. Lisää odottellessa!

Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Ti 19.05.2015 22:02

Tapahtui toisena päivänä...

Postin oli aika tuoda taas paketti, joka sisälsi uudet Gmaden peltivanteet. "Hyvin" suunniteltu eli tuuria, että nämä tilasin sillä mukana tulevat muoviset vanteethan oli ihan kuraa. Liimaamaan tottunut krossikuski jo melkein kaivoi pikaliiman, kun rengas ei meinannut beadlockiin asettua. Onneksi Gmaden vanteisiin kelpasi kun vain ruuvasi paikalleen.

Kuva

Ja kuten arvata saattaa pääsi vanteet heti maalaamoon

Kuva

Ja sitten sovitetaan renkaaseen. Ero mukana tulleisiin muovisiin on uskomaton. Olisi Hämeenlinna ollut täynnä kiroilua ja ahdistusta jos ei peltivanteet olisi ehtinyt postilla saapua.

Kuva

Samalla tuli siis rengaskin päivitettyä "ajorenkaaseen" eli ProLinen Super Swamppereihin. Tiedä sitten onko mistään kotoisin, mutta pari tuttua kehui niin kokeillaan. Ummikkona hyvä olla johdateltavana.

Samalla sitten nopea sähköjen asennus, eli K.I.S.S (KeepItSimple&Stupid) ja ainoa pakollinen tinaus oli juottaa Deans nopeudensäätimelle, jotta sai kovakuorisen akun mahdollisimman helposti paikalleen. Nopeudensäätimeksi niin ikään halpaa bulkkikamaa Hobbywingin harjalliselta puolelta roiskesuojattu 60A säädin palvelkoon niin kauan, kun kestää.   Joten lopputulemana on Abikoliittimillä oleva moottoriliitos sekä Deans:lla oleva akku joten eipä suurta haastetta ollut :) Ja hauskinta, että johdot ovat juuri nappi mittaiset riittämään vaihdelaatikon molemmin puolin jolloin kori asettuu varsin makeasti paikalleen.

Kuva

No niin mitä siis uupuu.. Noh kori tietty.. Aika kävi vähiin (kiire on paras motivaattori) ja huomenna olisi pakko päästä länsirannikolla ajamaan. Asiaa pitkään pohdittuani järkeilin asian näin.
- Korista joka tapauksessa tulee matta oliivinvihreä kuten alustastakin
- Jotain pitäisi suihkia korin alapuolelle jotta naarmuja tullessa ei näy vain kirkas muovi

Ratkaisuna järkeilin niin, että ajan korin sisäpuolelle mustan pinnan, jotta pääli puolelle vedettävä oliivinvihreä saa hyvän taustan ja naarmujen yllättäessä maalin alta paistakoon tummaa mustaa, joka osoittakkoon sitten likaa kunnes ne saa korjailtua myöhemmin. Tästä myöhemmin lisää..

Joten kauppaan ja kaupasta Pactran mustaa sprayta. Tässä kohtaa oliivinvihreää oli liru pohjalla vielä. Punnittuani purkkia aikani käsissä tulin siihen tulokseen ettei se riitä koko korin maalaukseen, joten pullon jämän suihkun korin sisäpuolelle sisälokasuojiin (näkyvät rengas aukoista ja WW2 kuvissa sisäloksut ovat saman värisiä kuin pinta) ja loput "lavan" pohjaan jne.   Maali ei tosiaan olisi riittänyt koko koriin, joten päätös jättää roiskimatta ulkopintaan oli oikea.  

Lopputuleman auto lähti koeajolle tämän näköisenä:
Kuva

Loma-day

Noh reisuun mars ja samana iltana vielä "testaamaan". Ensin vähän kukkapenkkiin:

Kuva

Ja siitä kalliolle luonnollisesti:

Kuva

Kuva

Tarkoitushan oli varovasti vähän kokeilla... noh seurauksena oli 4 päivää möyrimistä metsässä ja kalliolla ilta-auringosta nauttien Kollan metsässä. Sairaan siistiä ja mitään ei hajonnut.   Auto yllätti monessa mielessä ja joitain parannus ideoita tuli mieleen autoa tutkiessa ja ihmetellessä.  

Kuva

Ja mitä koriin tulee niin jahka nyt maalia saadaan niin täytyykin sitä ajan patinaa siihen alkaa heti hahmottelemaan..

Postikin on tuonut paketteja lisää, joten puhdetta pitkin kesää näyttäisi olevan jonossa.

Kuva

Tästä siis hyvä jatkaa :)

halme
Legendaarinen!
Viestit: 913
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja halme » Ti 19.05.2015 22:33

Hyvä meininki! Eikös olekin vaan kovin paljon leppoisampaa kuin radalla hikoilu? Auto alkaa näyttää miltä sen pitääkin. Viikonloppuna ajelemaan Ahvenistolle?   8)

Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Ti 19.05.2015 22:43

Voisi melkein ajellakin. Toisena päivänä oli radalla avoimet ovet joten sinne meinasin kovaa mennä ajamaan. Toisena päivänä voisi onnistuakin :D

Ja kyllähän tässä on omat juttunsa josta saa varsin mallikkaasti omat kiksinsä. Ja ajamista on siinä missä kovempaa kulkevissakin. Joten kesän edetessä näkee kuinka kyvyt karttuu ja auto valmistuu.

Smuli
Legendaarinen!
Viestit: 805
Liittynyt: Ti 17.09.2013 18:05
Paikkakunta: Espoo

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Smuli » Ke 20.05.2015 15:46

Komia on sawbackki!

Täältä löytyis lääkettä tuohon servoon jos sen haluaa pois tuolta akselin päältä. Saa muovisena tai alumiinisena tuota palikkaa.
Ammattitaidolla sutta ja sekundaa

Ajotyyli on rohkea ja luova.

Sateessa, sumussa ja seittemän pullon simassa

Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Ke 20.05.2015 17:09

Kiitos ja kiitos vinkistä, pidetään mielessä :)


Kävin hakeen paketinkin tuossa taasen...
Kuva

Scrap
Legendaarinen!
Viestit: 2214
Liittynyt: Ke 23.07.2008 22:37

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Scrap » Ke 20.05.2015 17:59

Kummasti tosta rungosta tulee heti paremman näköinen kun se ei ole kromin kiiltoinen.
[06.10.2014 21:26:03] Macce:ja luulin että vinssi oli hajonnu ku ei se jaksanu vinnssata takas pystyyn, mutta turvakaari oli juuttunu jonnekki mustikkapensaaseen

Avatar
Pauli
Legendaarinen!
Viestit: 777
Liittynyt: Ma 21.05.2012 20:56
Paikkakunta: Lahti

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Pauli » Ke 20.05.2015 18:06

Tuo korin etuosa vaatis kyllä vähän leikkelyä, jos oikean willyksen keulan mallia tavoitellaan... ::)

Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Ke 20.05.2015 19:09

Kori vaatii aika paljon eikä vain "pientä" leikkelyä. :)

Katsotaan minkälainen siitä loppujenlopuksi tulee, kun pääsee aloittamaan vaan nyt alkuun. Jonkun näköinen kompromissi todennäköisesti "pienoismallin" ja käytännössä liikkuvan pikkuauton kanssa. On ideoita entuudestaan ja muutama varastettu "hyvä" idea. Täytyy vaan koittaa saada aikaan hyvinsuunniteltu kokonaisuus...

Ja mitä rungon väriin tulee niin täysin samaa mieltä.

Pisepise
Legendaarinen!
Viestit: 1086
Liittynyt: Su 26.12.2010 21:26
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Pisepise » Ke 20.05.2015 20:42

Kiva että löysit hienon alalajin RC harrastuksesta! On aina mukava täällä seurata kun pienoismalli taustaiset kaverit näpertelee.


Sawback taitaa olla suorituskykyisin lehtijousitettu auto suoraan paketista, ainakin jos verrataan TF2:een. Eikä ne vakio renkaat huonoja ole, vaan TSL super swampperit ja Pittbull rockbeastit parempia
2016 Rakentelukilpailun ylivoimainen VOITTAJA!

Bishop's RC Crusade: Scale Crawlerien puolesta!
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCAFMNU ... PaKuYmnG1A
FB: https://www.facebook.com/bishops.rc.crusade/

Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Pe 22.05.2015 22:15

Nyt joudutaan etenemään jo reaaliaikaisessa kuvaseurannassa, kun varastossa olevat kuvat onkin jo esitelty.

Mutta seuraava visio korissa otti askeleen eteenpäin..

Kuva

Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Ti 26.05.2015 00:03

Laitetaan nyt edes kuva, kun muuta ei ole tapahtunut.

Kuva

On sentään maskiin saatu jonkin näköinen säleikkö puhkottua ja todettua että Tamiyan maali pysyy sisäpuolella no problem mutta ulkopuolelta haluaa hilseillä. Olisi siis pitäny ajaa pohjalle Pactran maali ennen maalausta. Noh.. "Hyvin" suunniteltu linja siis saa jatkoa ja koitetaan rävellellä tilanne hallintaan.

Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Ke 27.05.2015 08:19

No niin.

Omien töpeksimisien jälkeen on kierroksellinen uusia vanteita haalittu Pro-Linen gummeille. Vanteet tietysti ensin maalaamoon.

Ensin pesu jarrucleanerilla. Ei taatusti oikeaa tavaraa tähän, mutta havainnut että toimii.

Kuva

Siihen päälle mastonin pohjamaali. Tässäkin järkimies olisi vetänyt ruskean pohjamaalin. Voisi toimia sävyttimenä paremmin ja jos tulee raapamia niin voisi kivasti näkyä jäljissä.

Kuva

Sitten tuttu Tamiyan maali antamaan oikean sävyn. Tuntuu pysyvän hyvin kaikessa missä on vaan pohjamaali alla. Muoveihin en pohjamaaleja vetänyt mihinkään.

Kuva

Sitten rengasjumppaa että saa vanteet ProLineilta oikeaan käyttöön.

Kuva

Ja sitten oikeat gummit esiin. Hyvin on eri näköiset kun tulleet eri paikoista. Sama seos mutta toinen pari noin 10v uudemman tuntuiset.

Kuva

Ja tällaisethan niistä tuli. Loppuviikko menee taas lomaillessa, joten eiköhän joudu metsässä poikkeamaan.

Kuva

Ja sitten taas jatkuu..
Seuraavaksi varmaankin korin kimppuun..
Viimeksi muokannut Moti, Ke 27.05.2015 10:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Matti Niemelä
DIG-taattori
Viestit: 1558
Liittynyt: Su 19.08.2012 13:48
Paikkakunta: Espoo

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Matti Niemelä » Ke 27.05.2015 09:16

Hieno projekti!

Tätä lukeville tiedoksi, että itsellä Humbrolin Olive Drab pysyi tosi hyvin kiinni korin ulkopuolella, eikä kiviin kolhiminen tehnyt kuin naarmuja maaliin, ei saanut sitä lohkeilemaan. Your mileage may vary.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/115 ... k_redi.jpg
Finnish RC Crawling Series
Scale Class 1 - 2014 #1 / 2015 #2 / 2016 #5 / 2017 #2
Scale Class 2 - 2014 #2 / 2015 #8 / 2016 #1 / 2017 #4
Scale Class 3 - 2014 #1 / 2015 #1 / 2016 #2 / 2017 --

Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Ke 27.05.2015 10:49

Asiaa mietin itsekkin että mikähän tuossa Tamiyassa on, kun kori on saanu jonkun verran osumia ja toisaalla on naarmuja ja toisaalla lohkeiluja. Eli joko olen vetäny liian paksun kerroksen maalia tai liian vähän. Pahin paikka tuossa on tuo korin nokan alareuna kun noilla Swamppereilla se pakittaessa osui helposti koriin nypäten sen taakse päin. Tosin ongelma on vasemmalla ja oikealla puolella mutta vain toisesta maali lohkeilee.... -huoh-

Käytitkö Matti Humbrollin spraytä vai ruiskun kautta?
Täytyy siis ehkä tutustua siihen myös vielä.

Itsehän menen monesti perse edellä puuhun eli pitää erehtyä että oppii, kun jotain projektia kehittelen. Eli hyvin pitkälti voi olla, että tämän korin virheet korjataan seuraavassa versiossa kesän jälkeen. :D

halme
Legendaarinen!
Viestit: 913
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja halme » Ke 27.05.2015 10:59

Näitä vehkeitä virheet vaan kaunistaa :) Hyvännäköinen on myös tuo rengas- ja vannevalinta.

Avatar
Matti Niemelä
DIG-taattori
Viestit: 1558
Liittynyt: Su 19.08.2012 13:48
Paikkakunta: Espoo

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Matti Niemelä » Ke 27.05.2015 13:12

Humbrolin kolikolia käytin, Tietonikkarista ostin.
Finnish RC Crawling Series
Scale Class 1 - 2014 #1 / 2015 #2 / 2016 #5 / 2017 #2
Scale Class 2 - 2014 #2 / 2015 #8 / 2016 #1 / 2017 #4
Scale Class 3 - 2014 #1 / 2015 #1 / 2016 #2 / 2017 --

Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 258
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Motin Garage (sahalaite)

Viesti Kirjoittaja Moti » Ke 27.05.2015 22:39

Ehdimpä tänäänkin viedä projektia eteenpäin.

Aloitettiin noiden toisten ajorenkaiden loppuun kasaamisella. Erilaisena steppinä toisiin, että nyt joutui myös sisärinkulan maalaamaan, koska näkyi kovin vanteen rei'istä. Pyöräytin mustaksi ja lopputulema toimii aika hyvin.

Kuva

Sitten olikin hyvä väli tutkia internettiä josta löytyi tällainen kuva.

Kuva

Kuvassa näkyy etulokasuojien muodot ja ajovalojen sijoitus etupellin sisäpuolelle jolloin rako näkyy valon ja pellin välissä. Tämähän sopii vallan mainiosti, koska tuo Sawbackin korin valo on niin massiivisen kokoinen, ettei ajatus custom umpiosta innostanut. Joten korin sisälle erillinen kannake pienemmälle umpiolle ja reikä koriin.  

Kuva

Kuva

Kuvassa näkyy myös modifioidut lokasuojat. Ihan en grilliä lähtenyt esikuvan mukaiseksi leipomaan vaan sovelsin sellaisen puolivälin. Seuraavassa kuvassa näkyy tuo sisäpuoleinen kannake umpiolle. Kokeillaan mennä siitä mistä aita on matala eli taivutettu lexanin pala johon umpio on liimattu takapuolelta. Ei täydellinen scale, mutta ompa edes jonkinlainen "lasi" umpiolla.

Kuva

Kuva

Kuva

Nyt kori taas kuivumassa ennen lamppujen asennusta. Ihan vielä ei valoja saada paikalleen, mutta tarkoitus ehkä ens viikolla saada jo eteen ja taakse päin valot hehkumaan.... Ehkä...

Jatkunee taas...
Viimeksi muokannut Moti, Ke 27.05.2015 22:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin