Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

1,9" tai 1,55" renkailla varustetut skaala-autot
halme
Legendaarinen!
Viestit: 1009
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja halme »

Jaahas! Pakko kai se on uutta projektia aloitella vaikka vanhojakaan en ole valmiiksi asti saanut. Filosofisestihan sitä voi tietysti pohtia vaikka koko yön että milloin joku asia sitten ihan oikeasti on muka valmis. Keskeneräisyys taitaa olla kuitenkin usein se asioiden todellinen tila.

Tämä hommahan lähti puhtaasti siitä että aloin haaveilemaan vähän räyhäkkäämmästä kopasta tuohon HPI Ventureen. Avasin aiheesta suuni chatin puolella ja pian sainkin yyveetä että eräällä harrastajalla lojuu iskemätön Pro-Linen Dodge Powerwagon 1948 hyllyssä tarpeettomana. Kaupat (hyvät!) tehtiin ja koppakin pienen metsästämisen jälkeen löytyi lopulta hyllyttämättömänä ja vastaanottamattomana asiamiespostin lattialta.

No suunnitelmat ne on tehty muutettaviksi. Muistin luvanneeni että pidän tuon Venturen liki RTR-kuntoisena jotta on edes joku ajokelpoinen peli sitten kun ajokipinä iskee. Eli lähdetään tekemään scalea budjettimeiningillä varaosia sun muuta hyllyyn kertynyttä kamaa hyödyntäen!

Sivuprojektina haluan esitellä teille 1:1 autotallin rakennusurakkaa ja päivityksissäni käsittelen näitä molempia puuhasteluja enemmän tai vähemmän ammattitaitoisesti!

Tästä siis lähdetään ja tämän verran on tehty autoa eli runkoaisojen raakiletta pitkästä 10x10mm neliöputkesta..


Kuva

..ja tähän nousee tämän kesän aikana ihan oikea autotalli työhuoneella eli kyllä vaan verstaat 1:1 sekä 1:10 kalustolle! Kerran täällä vaan eletään joten antaa mennä samaan konkurssiin kaikki! :)

Kuva

Pyritään vähintään kerran viikossa päivittelemään tätä..! Tänks!

tv: Heikki
Avatar
Pauli
Legendaarinen!
Viestit: 841
Liittynyt: Ma 21.05.2012 20:56
Paikkakunta: Lahti

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja Pauli »

Asiallinen korivalinta kyllä! Scrappikin saattaa olla kateellinen. Paitsi että se varmaan lohduttaa itseään sillä, että ei ole kova kori kyseessä.Kuva

Ja rakenna sitten niin iso talli kun vaan tontille sopii, kun tila loppuu kuitenkin kesken.Kuva
Moti
Vanhempi jäsen
Viestit: 310
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja Moti »

Mielenkiinnolla odotamme tuloksia. Minä ja kaikki muut kierot sekä uteliaat persoonani :)

-moti
halme
Legendaarinen!
Viestit: 1009
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja halme »

Pauli kirjoitti: To 04.07.2019 21:59 Asiallinen korivalinta kyllä! Scrappikin saattaa olla kateellinen. Paitsi että se varmaan lohduttaa itseään sillä, että ei ole kova kori kyseessä.Kuva

Ja rakenna sitten niin iso talli kun vaan tontille sopii, kun tila loppuu kuitenkin kesken.Kuva
En valinnut koria. Kori valitsi minut :D Tallista tuossa alempana vähän lisää mutta otin nyt kuitenkin suunnilleen sen kokoisen minkä pystyn ehkä juuri ja juuri maksamaan tämän elämäni aikana pankille takaisin.
Moti kirjoitti: Pe 05.07.2019 11:35 Mielenkiinnolla odotamme tuloksia. Minä ja kaikki muut kierot sekä uteliaat persoonani :)

-moti
Mekin odotamme tuloksia ;) Kiitos kannustuksesta!


..juu siis viikoittain piti päivittää? vai kerran kolmessa viikossa? Pahoittelut mutta tässä on ollut vähän kaikennäköistä pelikaania turbiinissa ja vapaa-aika mennyt hienosti tuossa raksalla niin jäänyt heti alkuun topicin päivittelyt väliin.. koitan parantaa!


Tallista juu sen verran että itse rakennus tulee valmiina elementteinä Piharatilta ja on kooltaan noin 65m2 kahden auton talli "askarteluhuoneella". Siirtelin myös vähän nosto-ovien paikkoja ja otin tilojen väliin palo-oven. Vedet ja viemärit rasvanerotuskaivolla ym. tulevat tietysti varusteluun mukaan kuten myös askartelutilaan WC ja mahdollisesti myös pieni suihku.

Tallin nurkat kävi kaupunki paikalleenmittaamassa ja samana päivänä aloitettiin sitten pohjien raapiminen. Helppo homma kun sorarinteen kupeessa asuu mutta kaupunkihan ei näissä järk.. siis periksi anna joten kaikenlaista sepeliä ja mursketta jouduttiin silti pihalle shiftaamaan.

Tähän väliin dramaattinen kuva kaivinkoneesta..

Kuva

..joka siirteli pintamaat siisteihin kasoihin vaimon kukkapenkkien päälle. Hyvä että niistäkin päästiin!

Kuva

Pohjien koneellista tasoittamista en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt mutta hommahan osoittautuikin ennalta oletettua helpommaksi! Kävisipä loppu-urakkakin näin helposti..Infralle raavittiin oja johon upottelin ja liitinkin tuon vesijohdon sekä viemärin ja sitten noita pohja-aineksia rakennuksen anturan alle.. Onhan tässäkin jo työtä itsessään että saa läjät oikeeseen korkoon sun muuta sellaista. Rakentajat tietää ja muut ymmärtää ottaa ammattilaisen! En edes uskalla miettiä mitä tämä olisi rinnetontilla ja jonkin arkkitehtoonisen ihmeen kanssa.

Kuva

Anturamuotin teen pihinä mutta laiskana miehenä harkoista.. Nämä kun saan paikoilleen (linjassa jo! korko vähän seilaa..) niin väliin laitetaan muovi ja soitetaan puhelimella läheiselle betoniasemalle. Saatan tukea laudoin paikoitellen mutta vahvasti oltiin jossain sitämieltä että pysyvät paikoillaan ilmankin. Ehkä kuitekin tuen, vähän.

Kuva

Että tälläistä pientä iltapuuhaa tässä ollut palkkatyön ohella..

Olikos sitten muuta..?

ainiin, lehtijousihilppeitä vääntelin! ToniS:ltä ostin joskus wanhan mallisen SCX-10 rungon jossa oli kahdet lehtijousipakat härpäkkeineen joten siitä saakin sitten jo puolet! Toiset vääntelin pellistä näitä kuvassa ylempänä olevia RC4WD (?) tekeleitä härskisti apinoiden. Lehtijousiin löytyi materiaalit vanhan ruohonleikkurin vetonarun palautusjousesta. En vaan vielä ehtinyt enempää noita jousia mittailemaan pilkkomisesta puhumattakaan. Tai oisin ehtinytkin jos oisin vaan malttanut yhteen asiaan kerrallaan keskittyä!

Kuva

Eli näin meillä! Palaute tervetullutta ja koitan tosiaan päivittää heti kun vaan saan aikaiseksi. Keh!
halme
Legendaarinen!
Viestit: 1009
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja halme »

Vääntelinpä lapiohommien lomassa tuon edellisessä postauksessa näkyvän käynnistysnarun palautusjousen lehtijousipakoiksi.. Näitä tehdessäni minua opastettiin useammastakin suunnasta sillä tiedolla että jousia ei saisi koskaan kuumentaa punahehkuisiksi koska jousesta lähtee silloin jousto. Uskon toki tämän asian paikkansapitävyyden! No minä pieni tuhma näihin kuitenkin juotin kiinnikkeet tuohon ulommaiseen lehteen kiinni ja mielestäni tuli ihan nätit. Eli scale edellä mennään :) Katsotaan millainen kalikka autosta tulee, mahdollisuus olisi kyllä päästä pistehitsikoneenkin kimppuun ja tuo uloin lehti kiinnikkeineen on aika helppo vaihtaa. Pikaisella testauksella myös pidemmät kiikut täytyy vielä pellistä käännellä..

Kuva

Ja runkohan on sitä myöten sitten kai valmis ja kunnoltaan lähes rullaava? Aika solakka vaikka itse sanonkin! Sahahommia tiedossa muuallakin kuin raksalla..!

Kuva

Ja koppakin kävi kylvyssä ja kuivattelee hetken ennen kuin saa nestemaskia sisäpintaan! Lavaa en pessyt koska en usko että sille on minkäänlaista käyttöä.

Kuva

Ja sitten tärkeämpään aiheeseen eli raksajuttuihin. Soitin kuraluuriin koska tarvitsin betonia! Äkkiä kävi kun piti ysiltä tulla ja vartin yli seitsemän oli auto pihassa. Kuski tiesi hommansa ja laskea röpötteli betonit rauhallisesti ränniä pitkin jotta muotti ei leviä ihan lopullisesti.

Kuva

Harkkoponteista kasattu muotti piti kuosinsa ihan hyvin vaikka sitä aikalailla jännitin. Joissain paikoin tapahtui pientä leviämistä ja siten betonin pinnan alenemista. Paikkasin nämä kohdat heti kättelyssä S100:lla joten nyt on aika suora pinta ruveta muuraushommiin kun linjatkin on jo vedetty ja ristimitta tarkistettu. Oli muuten millilleen ainakin vielä tässä vaiheessa! ;) (kuulen miten rakennusmiehillä siellä silmät pyörii päässsä mutta mulle tää uudisrakentaminen kaikki on uutta ja ihmeellistä!)

Kuva

Kuva

Mittanauha, vesivaaka ja linjanarut niillä mennään. Laserit jätän varakkaammille sun muille silmäkirurgeille! Kiitos ja kuulemiin! :)
Meteoriitti
Vanhempi jäsen
Viestit: 271
Liittynyt: Ke 09.01.2019 20:38
Paikkakunta: Helsinki

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja Meteoriitti »

Hyvältä näyttää! Niin jouset, runko kuin raksakin!👍
ig: crawl1ngfinn
Jore
Täysi jäsen
Viestit: 193
Liittynyt: Ma 02.12.2013 09:33

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja Jore »

Juu-u, on se vaan aika seppä 🤓
halme
Legendaarinen!
Viestit: 1009
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja halme »

Kiitos kannustuksesta! vaikka kyllä tässä sepäksi asti on vielä aika pitkä matka kuljettajavana..!

Niin päivityksiä.. auton osalta on ollut vähän rauhallisempaa nyt mutta talliprojektiin on kyllä saanut upottaa niin tunteja kuin tuohtakin.

Kuva

Sokkelin muurasin, 37 säkkiä meni lecalaastia. Ja useempi ehtoo kauha kourassa Tapani Kansaa kuunnellessa.Tässä lopputulema joka kaupungin mittahenkilön käynnin jälkeen paljastui ristimitaltaan 5mm isommaksi ja korkokin on sentin sisällä kautta sokkelin. Pieleen siis meni, älkää myöskään ikinä päästäkö pienoismalliharrastajaa oikealle rakennustyömaalle!

Kuva

Sitten vähän täyttöä eli kuormaa kuorman perään ja sitä kuuluisaa lätkytystä. Routalevyt pitää roudan poissa maaperästä joka ei roudi. Ylirakentaminen se on kova juttu tänä päivänä! Patolevyn kerrotaan olevan myös vapahtajasta heti seuraava.

Kuva

Tälläiseen kivikaivoon johdamme salaojat sekä sadevedet. Mikäs siinä kun eihän tälläinen soraharju mitään vettä läpäise..

Kuva

Voimavaunua oon sen verran ehtiny ropeltaa että katsoin runkoa hyvin hyvin ilkeästi kunnes se antoi heikompana periksi ja halkesi kahteen lähes yhtenevään puolikkaaseen. Mitä ootte mieltä, pidänkö aisat suorina vai kavennetaanko keulasta ja perästä?

Kuva

Koppaan pitäisi myös vähän väriä heittää ennenkuin lämpötilat käy niin mataliksi ettei kannata ulkona maalata kun ei oo tuo tallikaan vielä valmis!

tv: Heikki
Meteoriitti
Vanhempi jäsen
Viestit: 271
Liittynyt: Ke 09.01.2019 20:38
Paikkakunta: Helsinki

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja Meteoriitti »

Hyvää jälkeä! Ei muuta kuin aisa(t) suorana eteenpäin!
ig: crawl1ngfinn
Avatar
ToniS
Legendaarinen!
Viestit: 737
Liittynyt: Su 06.09.2009 11:55
Paikkakunta: Jämsänkoski

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja ToniS »

Jo vain, molemmissa rojekteissa vakuuttavaa jälkeä. Ei täällä oikein muuta odotettukkaan :)
Mitäpä noita aisoja väänteleen jos vain renkaat mahtuu kääntymään.
Finnish RC Scale Crawling Series
Scale Class 1 - 2016#2 2017#1 2018#1 2019#1 2020#- 2021#1
Scale Class 2 - 2015#23 2016#3 2017#3 2018#1 2019#1 2020#- 2021#2
Scale Class 3 - 2018#3
2xKON 👑
Avatar
Scrap
Legendaarinen!
Viestit: 2246
Liittynyt: Ke 23.07.2008 22:37

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja Scrap »

No jopas. Samanlaiset rojektit menossa, joten ollaan samiksii?

Harrastevajaa ja dodgea täälläkin puuhaillaan. Tänään päästiin vasta anturaharkkoja laittamaan, kun ne lupa-asiat on täällä niin veemäisiä. Totke onkin sitten vielä enemmän vaiheessa...

Tsemiä molempiin.
neruda
Legendaarinen!
Viestit: 533
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja neruda »

Dodgeja siis kohta kuin Hiluxeja aiemmin 😂
Jeepula
Täysi jäsen
Viestit: 120
Liittynyt: Su 24.06.2018 18:38

Re: Dodge Voimavaunu feat. autotalliprojekti

Viesti Kirjoittaja Jeepula »

Siltä näyttää, ja itselläkin Äijäluola alkaa olemaan rakennusvalvonnan loppukatselmusta vaille valmis. Pitää "kuopata" vissiin se pirtuautoprojektini vähäksi aikaa ja ostaa vaan kylmän viileästi se Hummeri, hehheh...
Vastaa Viestiin