Tonin U4 Jeti

Isommilla 2,2" renkailla varustetut skaala-autot

0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 0

Avatar
ToniS
Legendaarinen!
Viestit: 511
Liittynyt: Su 06.09.2009 11:55
Paikkakunta: Jämsänkoski

Tonin U4 Jeti

Viesti Kirjoittaja ToniS » Su 23.10.2016 17:35

No niin, jos nyt vihdoin sais raapusteltua jotain.
Näkkimäen safarilta tarttu Halmeen yeti matkaan. Henkka81 osti Matilta twh, niin minunkin ol pakko jotenkin vastata :)

Servoa en mukaan saanut. Kotona huomasinkin jotta ohjaus takertelee jostain tosi pahasti. Hieman löysyttelin ruuveja niin lakkas takertelemasta. Testiin pistin halvan kiinan servon, ja jo parin akullisen jälkeen sain savut pihalle. Matilta sain ostettua savöksin 1271 [email protected] (muistaakseni). Samalla laitoin ccbecin syöttämään servoa.
Servosaveria jäykistin 2mm rikalla, antaa pahoissa kolauksissa periks, mut ei antaudu ajaessa. Muovisia axialin linkinpäitä vaihtelin pahempia traxxasin valmistamiin. Sain pahimmat klapit pois. Suoraan kulkee nyt, ja ohjaus keskittää hyvin.

Tuo lexan koppa ol sinänsä hyvin maalattu ja ihan menevän näköinen... rujossa kunnossa jo vähän. Raksin pois ja vääntelin alumiini pellistä paneelit. Maalikauppaan en jaksanu lähtee niin maalasin "dingelin" oranssilla :) Vähän tarroja kylkeen niin on sporttisemman näköinen.

Kuva

Seuraavaks rupesin painiin iskareiden kanssa. Aloitin takaiskareista. Vanhat öljyt ol tullu jo pihalle, joku harmaa liru oli pohjalla. Öljyjä tarjosin sisälle ja pian huomasin jot turhaa on, ei pysy sisällä. Mailmalta löytyy vinkkiejä millä ne sais pysymään, mut laitoin sit nämä ilman öljyjä ja toiset saman pituset muoviset iskarit (en tiedä mistä on) öljyillä. Näissä pysyy paremmin öljyt. Samalla jouset vaihdoin traxxasin punasiin, palikkaa sai laittaa väliin.

Kuva

Edessä sain öljyt pysymään, vanhojakin oli vielä jonkun verran jälellä. Erilaisia jousia kokeilin aika läjän, mut palasin sit kumminkin niihin jotka niissä olikin. Vakiot ne ei ole, rölli tietää varmaan paremmin?

Swaybar, noi pystyt "koiranluut" Niitä minä kumminkin lyhensin, tai tein omat. Vakiot kolahti melko helpolla korikehikkoon hypyissä, jolloin perä meinas aina lähtee maatakiertävälle radalle. Tein 10mm lyhyemmät. Ks kuva. yllä.

Samalla länttäsin vararenkaan perälle, tästä ol oikeesti iso apu. Käyttäytyy paljon paremmin hypyissä nyt.

Kuva

Niin ja vaihdoin koko taka akselin. Sen kokosin beeftubeilla ja 50g painavalla teräs lockerilla. Taka akseli painaa nyt 80g vähemmän kuin orkinaali johon ol painoja niputettu.

Renkaat tosiaan vaihdoin jo aikasemmin hommaamini pitbull 2.2 growlers renkaisiin. Vanteina kiinan vanquish kopiot. Nää on kyl oikeesti hyviä vanteita. Foamit c.i. Tulivat auton mukana. Renkaisiin olen kyllä tyytyväinen. Voip olla jot hiekalle yms ei välttämättä se paras kuvio, mut eipähän ole pahasti torgue twistiä, kun sutivat. Jotenkin paljon helpompi ajaa kuin alkuperäisillä axialin omilla. Tietysti sekin auttaa jot noi vanteet on aika reilusti levittävät.

Kuva

Niin innoissani rupesin tätä modaamaan jot alkuperäisessä kuosissa olevana, en kuvia muistanut ottaa. Jos Halmeella/Röllillä on niin laittakaa vaan tänne.
Tänään tosiaan kävin ekakertaa kunnon maastossa ajamassa ja voi pojat ol mukavaa. Videoo tulee kun henkka81 kerkee editoida. Mitään kisaa ei otettu kunhan testailtiin ja riehuttiin. Auto on kyllä nyt miellyttävä ajaa, pysyy pystyssäkin nyt paremmin. Varsinkin kun malttaa kaasun kanssa. Pienempi pinjoni on tilattu, ei tän näin kauheesti tarvi kulkea.

Ajatuksena ol jossain vaiheessa jot puran koko auton ja juottelen metallikehikon ja laitan jäykän akselin eteen, mut tämän päivän ajelujen jälkeen en ole tuosta nyt ihan varma :)
Parannettavaa vielä varmasti on, etenkin jousituksessa. Palaan asiaan kun saan taas jotain tehtyä. Ideoita, ajatuksia,vinkkejä jne saa laittaa.

Tuolla muuten kuvia pari lisää ja isompana http://lennokkiaijat.kuvat.fi/kuvat/Muokkaus/Yeti/
Viimeksi muokannut ToniS, Su 23.10.2016 21:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Matti Niemelä
DIG-taattori
Viestit: 1558
Liittynyt: Su 19.08.2012 13:48
Paikkakunta: Espoo

Vs: Tonin U4 Jeti

Viesti Kirjoittaja Matti Niemelä » Su 23.10.2016 18:52

Tää on kyl hieno! Kiva nähdä nuo renkaat kiinni ennemmin tällasessa kuin oman laatikon pohjalla.

Noit 2.2 fanquisheja pitäis tilata setti varastoon, ovat niin älyhyvän näkösiä ja halpoja, ja sit kun niit joskus tarvis niin niit ei tietenkään saakkaan enää.
Finnish RC Crawling Series
Scale Class 1 - 2014 #1 / 2015 #2 / 2016 #5 / 2017 #2
Scale Class 2 - 2014 #2 / 2015 #8 / 2016 #1 / 2017 #4
Scale Class 3 - 2014 #1 / 2015 #1 / 2016 #2 / 2017 --

Pisepise
Legendaarinen!
Viestit: 1087
Liittynyt: Su 26.12.2010 21:26
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Vs: Tonin U4 Jeti

Viesti Kirjoittaja Pisepise » Su 23.10.2016 21:10

Hyvän näköinen Jeti. Vanteet ja renkaat tosi hyvän näköinen yhdistelmä. Vaikka kuvio on pieni mutta en usko että ne olisi huonot. Paneelit rungon sisällä tuovat paljon hyvää ilmettä.
2016 Rakentelukilpailun ylivoimainen VOITTAJA!

Bishop's RC Crusade: Scale Crawlerien puolesta!
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCAFMNU ... PaKuYmnG1A
FB: https://www.facebook.com/bishops.rc.crusade/

halme
Legendaarinen!
Viestit: 915
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Vs: Tonin U4 Jeti

Viesti Kirjoittaja halme » Su 23.10.2016 21:37

Hyvään kotiin ja asiantunteviin käsiin päätyi. Hyvältä näyttää nyt. Itse en sitten sen syvemmin autoon paneutunut vaikka suuret oli suunnitelmat. (ts. osaaminen loppui) Ehkä sitten ensi kerralla!

Kuvia en tainnut ottaa ollenkaan mutta sikailuvideohan siitä tuli tehtyä, https://www.youtube.com/watch?v=a3UFwB1gm_Y

Rölli
Legendaarinen!
Viestit: 551
Liittynyt: To 28.02.2013 15:26
Paikkakunta: Turun seutu

Vs: Tonin U4 Jeti

Viesti Kirjoittaja Rölli » Su 23.10.2016 21:55

Eipä tosta tainut tulla montaa kuvaa otettua kun en sille oikeen mitään tehnytkään. Painoja taka-akseliin ja ne etujouset tosiaan vaihdoin joihinkin miljoonalaatikosta löytyneisiin alkuperäistä huomattavasti jäykempiin. Eli alkuperästä ei muuta tietoa kuin että pakastepurkista...

Tossa nyt joku kuva siltä ajalta kun oli mulla.

Kuva

Avatar
ToniS
Legendaarinen!
Viestit: 511
Liittynyt: Su 06.09.2009 11:55
Paikkakunta: Jämsänkoski

Vs: Tonin U4 Jeti

Viesti Kirjoittaja ToniS » Ma 24.10.2016 19:10

Matti Niemelä kirjoitti: Tää on kyl hieno! Kiva nähdä nuo renkaat kiinni ennemmin tällasessa kuin oman laatikon pohjalla.

Noit 2.2 fanquisheja pitäis tilata setti varastoon, ovat niin älyhyvän näkösiä ja halpoja, ja sit kun niit joskus tarvis niin niit ei tietenkään saakkaan enää.
Kiitos. Ens kesänä ois tullut viimeistään käyttöön, mut nyt vähän aikaistu, kiitos Halmeen :) Niin pitäis tilata, nättejä halpoja ja erittäin hyvin toimivia vanteita.
Pisepise kirjoitti: Hyvän näköinen Jeti. Vanteet ja renkaat tosi hyvän näköinen yhdistelmä. Vaikka kuvio on pieni mutta en usko että ne olisi huonot. Paneelit rungon sisällä tuovat paljon hyvää ilmettä.
Kiitän. Tykkään kovasti kans rengas/vanne combinaatiosta. Sopii kuin nenä päähän. Olis mielenkiintoista kokeilla kuinka toimivat crawlaus käytössä, mut ei nyt toistaseks ole oikein autoa jolla näitä siihen hommaan kokeilis.
halme kirjoitti: Hyvään kotiin ja asiantunteviin käsiin päätyi. Hyvältä näyttää nyt. Itse en sitten sen syvemmin autoon paneutunut vaikka suuret oli suunnitelmat. (ts. osaaminen loppui) Ehkä sitten ensi kerralla!
Kiitoksia. No koti on ihan hyvä. Asiantuntevat kädet... jaa a, no osaan minä ainakin googletella ihan hyvin. "ts. osaaminen loppui"- Pah, tuota kukaan usko. Olisit tietenkin, niin kuin moni muukin meistä. Varmaan sama kuin röllillä, ei vaan nyt napannu :) Eikä tässä nyt mitään mullistavaa olla tehty. Rassattu iskareita romukopasta löytyneillä osilla, ja roskiksesta kaivettu vähän aluminiä suojaks.

Ristiriitaisia ajatuksia päässä, ei olis jos olis rahaa laittaa sen minkä haluaisin. Noh katotaan mitä tuleman pitää.

Vastaa Viestiin