Scx24 (ja muut mikrot)

neruda
Vanhempi jäsen
Viestit: 499
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja neruda »

Mikroscalen crawlereita alkanut ilmestymään useammalta valmistajalta ja nyt pojan synttäreiden varjolla päätin hankkia Axial Scx24 auton. Kirjoittelen tähän topikkiin ajatuksia sitä mukaa kun niitä autosta tulee. Sana vapaa, muistakin autoista/uutuuksista saa tähän topikkiin kirjoitella tai jos joltakin löytyy jo valmiina mikro, niin tänne vaan kuvia/höpinöitä. Tavoitteena tartuttaa mikrokuume muihin kanssa-autoilijoihin. Hupiconiin iso tontti ja pienet autot, niin ajolääniä piisaa 🤣

Itse puntaroin pitkään tämän ja uuden Element Enduro24 välillä. Element ehkä skalempi akseleiden, edessä olevan moottorin yms. suhteen, mutta tässä houkuttelee hyvä varaosa saatavuus jo nyt, 2s tekniikka, siro mat akselit alapuolelta ja valmiiksi hieno koppa. Ja tietysti se, että näille synttäreille Element ei olisi ehtinyt. No tämä tuskin jää ainoaksi, eiköhän muutkin perheenjäsenet kohta vingu itselleen pikkuautoa.

Tästä autosta tulee päivitystä viikonloppuna kun juhlitaan Einon 6v synttäreitä. Nopeasti avasin paketin ja tarkistin että kaikki kunnossa ja otin akun ja laturin talteen ja latuuseen jotta poika pääsee heti testaamaan.

Paketissa, kori tietysti Chevy! Itse paketista tulee kyllä mieleen Prisman rc-autot 😝
Kuva

Kokovertailu 1/10 Chevyyn. On se pieni 😂
Kuva
halme
Legendaarinen!
Viestit: 989
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja halme »

On kyllä soma ja hienoa kun on siviilimpi koppa. Scalempi sanoisi joku, arkisempi ja realistisempi sanon minä!

Se mikä on pakko nostaa tässä esille heti alkuun on tuo mittakaava, eli nämä 1:24 mittakaavassa markkinoidut RC-maasturit ovat oikeasti mittakaavaltaan jossain 1:20 tietämillä. Mitään muuta väliähän sillä ei ole kuin se että useimmista muovirakennussarjoista saatavat korit (Revell jne) ovat auttamattomasti liian pieniä ja niiden sovittamisen voi kyllä melkeinpä näiden kohdalla unohtaa. Tässä vertailukuvani tuosta omasta FTX Outback Ministä (edelleen tekeillä..) suhteessa staattiseen 1:24 kuplavolkkariin. Tuo SCX24:hän on tämän saman geneerisen mikromaasturin uudempi versio.

Kuva

Erittäin tervetulleita nämä mikrot tietysti ovat ja laitteina erittäin hauskoja mutta näin mittakaavapuristina täytyy ottaa tämäkin harhaoppi ja vääryys tässä esille :)
neruda
Vanhempi jäsen
Viestit: 499
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja neruda »

Tuo skaala on kyllä harmittava asia. Jos käytää 1/24 kokoisia koottavia, niin lookista tulee melko hassu
Isot renkaat jotka ovat reilusti ulkona. Katsotaan nyt miten tämän kanssa tehdään. Vakio koppa on kyllä hieno, joten sillä pärjää hienosti ainakin alkuun.

Laitoin akun lataukseen huomista varten. Laturi on usb-mallia eli kännykän laturi apuun. Lataus tapahtuu 2s akun balansointipiuhan kautta. Pitää katsoa teenkö adapterin jotta saa ladattua paremmalla laturilla. Laitan näihin kuviin mitan malliksi, niin saa jonkinlaisen kuvan siitä miten pieni tämä laite on.

Kuva
neruda
Vanhempi jäsen
Viestit: 499
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja neruda »

Scx24 C10 koppa on kyllä oikein mukavan näköinen. Maski ja lavakaari on muovista ja tuo kivasti ulkonäköä autolle. Nokan ja perän "lamput" teipattu, tämä ehkä yksi miinus tässä kopassa. Edessä ja takana on muovinen puskuri. Edessä puskurissa ledit. Methodin muoviset vanteet ja lisensoidut Krawlerit kumeina. Koritolpat nokan läpi, tämä ehdottomasti pitää korjata jossain vaiheessa.

Mietinnässä pienoismallin koppa, mutta toisaalta tästäkin saisi maalaamalla melko hienon. Ja on kevyt!!

Kuva

Kuva

Kuva

Matoakselit eivät skaleimmat, mutta rattaiden sijoittelulla saatu kyllä erittäin sirot akselit.

Kuva

Kuva
Orkekum
Juniori
Viestit: 86
Liittynyt: Ma 21.01.2019 03:20
Paikkakunta: Pori

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Orkekum »

on kyllä soma auto, nyt houkuttelee melkein hankkia oma
neruda
Vanhempi jäsen
Viestit: 499
Liittynyt: Ti 31.03.2015 14:34

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja neruda »

Tässä vielä lähikuvaa akselista.

Kuva

Flippikoppa on kätevä, pääsee helposti käsiksi sähköihin. Sisällä aika täyttä. Esc/vastari autoon nähden melko iso paketti. Akku sekä esc/vastari melko korkealla, näihin saatavilla shapewaysilta osat joilla painoa saa alemmaksi.

Kuva

Linkit ja kardaanit muovia, kestänee tällaisessa vallan mainiosti. Takana nelilinkki, edessä ylhäällä y-linkki. Servo tässä autossa akselin päällä. Eli tässä kohtaa pisteet Elementille, siinä servo rungossa.

Kuva

Kuva

Iskarit todella pienet, ilman öljyä ja erittäin herkät liikkumaan. Joustaa kyllä nätisti (jopa scalesti), mutta toisaalta voisi olla ehkä hieman jäykemmät. Pitää laittaa videota jossain vaiheessa iskareiden toiminnasta.

Kuva
Crawl3r
Nyyppä
Viestit: 5
Liittynyt: Ke 12.08.2020 17:50

Re: Scx24 (ja muut mikrot)

Viesti Kirjoittaja Crawl3r »

Harkinnu kans saman kokoluokan autoo. Tuota axialii hehkutetaan ja on tällä hetkellä vahvin ehdokas. Kuten tos sanotki ni elementilt tullu kanssa auto tähän kokoluokkaan. Oottelen ett you tubeen ilmaantuu enemmän parivertailuja. Katotaa kumpaa päädyn.

Ootko muuten aatellu laittaa öljyjä iskareihin vai meetkö kuivana? Jos meinaat öljyjä laitella ni kerro kui onnistu.
Vastaa Viestiin