FTX Outback MINI 1/24 RTR

halme
Legendaarinen!
Viestit: 870
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

FTX Outback MINI 1/24 RTR

Viesti Kirjoittaja halme » Ke 20.12.2017 06:42

Pakkohan se oli tälläinenkin saada talliin kun suosikkilähirc-kauppani EuroRC oli saanut muutaman kappaleen maailmalta haltuunsa! Mikrohommat on jo pitkään olleet mietinnässä ja nyt kun tilaisuus tähän tuli niin pakkohan se oli. :)

Kuva

Lupaava, pieni laatikko ja parit tarrat joita ei tietenkään ole koskaan liikaa.

Kuva

Hylje on murrettu. Heh.

Kuva

Kurkistus lootaan. Mitähän salaisuuksia.. Onpa se pieni!

Kuva

Tuoreena lootasta! Tuo pienenpuoleinen koko tekee tietyn lelumaisen vaikutelman mutta muuten tuo kori ja ulkoasu yleisesti on aika scale ja mittasuhteet kohdallaan. USB-laturi, kattava manuaali räjäytyskuvin, yksi (1.) tarra ja pieni ohjain kuuluivat luonnollisesti tähän pakettiiin. Ohjaimen mukana ei tullut paristoja mutta muuten kaikki ajoon tarvittava on mukana. 1.9" Dirt Grabber on vähän antamassa harrastajien valistuneelle silmälle osviittaa tämän mikron mittakaavasta!

Kuva

Kuva

Kokovertailua. Auton mittakaavaksi on tosiaan ilmoitettu 1/24 joka ei kyllä valitettavasti ihan pidä paikkaansa. Tai tietty riippuu millaisesta monsterista alkuperäiset mitat on otettu mutta näin yleisesti voisi todeta että mittakaava on lähempänä noin 1/20 kokoluokkaa. Nostin viereen 1/24 (vai olikohan 1/25) skaalaisen kuplavolkkarin. Sama mittakaavaharha taitaa olla tosin kaikissa tähän kokoluokkaan tarjolla olevissa skaleautoissa kuten Prolinen Ambushissa ym. Teen tätä mittakaavavertailua siksi koska tokihan se olisi hienoa saada tähän Miniin joku päheä kova koppa istutettua. Myös 1/20 kokoluokkaan on tarjolla muovirakennussarjoja mutta ovat hieman harvinaisempia kuin tuo perinteinen yhdensuhdekahteenkymmeneenneljään.

Kuva

Kuva

Kurkistus kuoren alle paljastaa keskimoottorisen ja -lootaisen, taka-akkuisen ja CMS-ohjauksella (ohjausservo siis rungossa) sekä nelilinkitetyn scalerunkoisen pikkuauton. Aika vakuuttavaa täytyy sanoa, ihan kuin isommat veljensä tämä! Akselitkin niin pikkuiset. Vetarit ovat aika julmassa kulmassa ja muoviset. En ole niitä kuitenkaan saanut vielä rikki ja auto on ollut muksujenkin käsittelyssä.. Varsinainen koeajoraportti videoineen on tekeillä ja tulee hieman myöhemmin. Akku on 4,8V NiMH mutta maailmalla olivat koittaneet tätä myös pienellä 2S lipolla ja savut olivat pysyneet sisällä.

Noparivastarikombo on varustettu normaalilla servoliittimellä joten servon vaihtaminen käy tarvittaessa helposti.

Kuva

Sivuprofiilista voi tirkistellä tuon vetareiden häijyn kulman, pitäisiköhän tätä hieman koittaa saada alemmas.. hmmhmm! Myös jos syvän lavan tai ohjaamon haluaisi tehdä niin saisi kyllä miettiä sähköjen paikkoja. Mutta tälläisenään on kyllä vakuuttava ja kompakti paketti. Niin pientä ja söpöä kaikki aiettä!

Kuva

Sähköt päälle. Tässähän olikin valot! Ei välttämättä huono tälläisenä etä-ohjattavana taskulamppunakaan.

Kuva

Poimitaan katon valorauta skaleyksityiskohdaksi.

Kuva

..ja vähän joustoja. Jousitus tuntuu ensitestien perusteella aika kireältä ja pompottaa autoa kovin. Eipä tälläinen tietenkään paljoa paina ja täytyy varmaan muistaa että tämän kohderyhmä ei varsinaisesti ole hardcorekisakuljettajat. Mutta enemmän tämä myös on kuin pelkkä hauska lelu!

Katsotaanpa mitä tästä saisi aikaiseksi.. ja enemmän mikroista kokemusta omaavat pistäkäähän ehdotuksia miten tätä lähdetään virittelemään!

halme
Legendaarinen!
Viestit: 870
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: FTX Outback MINI 1/24 RTR

Viesti Kirjoittaja halme » La 03.03.2018 11:53

Lievä alakulohan se iski kun aikomuksena oli alunperin ympätä tähän jonkunlainen 1/24 muovisarjan kori ja kulkea helpon kautta voittoon. Varmasti joku mud truck -tyyppinen ratkaisu olisi ihan "scale" ollutkin mutta kun ei. Mielessä alkoi muhia myös ajatus että tekisikös sitä tähän ihan käsin jonkun simppellin kopan, esim Land Roverin tai Jeep CJ:n mutta enpä päässyt ajatusta pidemmälle kun kirpparilta löytyi tälläinen jalokivi..

Kuva

Tonka Jeep Wagoneer, oletan! Hauska tavata!

Kuva

Upea ja tyylikäs vanhempi rouvahan se siinä! Metalli kori, muovinen runko. Aitoa seitkytlukua! (vai vanhempi?)

Kuva

Aito.

Kuva

ja virallinen!

Kuva

Pientä vertailua FTX Outback Minin alustaan. Samalla planeetalla ollaan mutta selkeästi eri aikajanalla! Mutta tämä voisi olla se..

Kuva

Alkuperäisen oloinen kiinnike. Oletan että tässä on ollut joskus niitti joten jokuhan on tätä jo käpälöinytkin entuudestaan. Myös maalipinta vaikka siisti onkin ei taida olla alkuperäinen. Sääli sinänsä koska nyt tälläisellä restauroinnilla on pilatty hyvä vanha patina. Kirpputori (Suomen Kasarmin Aarteet Hämeenlinnassa) josta tämän bongasin myy myös paljon kaikkea jenkkikamaa.. Alkuperäisiä tienviittoja, vanhoja liikennevaloja ja edullisia 120e maksavia puisia Coca-Cola koreja. Ehkäpä tämä on tullut sieltä saakka jossain kuormassa koska en muista paljoa näitä Tonkalaisia Suomessa nähneeni. Vai olenko vain liian nuori muistaakseni.

Kuva

Niitti ulos, koppa sisään. Sellanen on työmiehen lauantai. Ja valmista tuli, kiitos seuraajille nähdään ensi kerralla!!

Kuva

Match made in heaven!

Akseliväli jää muutaman sentin vajaaksi. Jotta akselin saa kohdalleen pitää minun nyt tehdä uudet takaiskarin kiinnikkeet ja varmaan pidempi kardaani laittaa tai kyhäillä. Muuten ollaan aika lähellä!

Maalaukseen liittyviä ehdotuksia otetaan vastaan, kuten muukin palaute - aina tervetullutta!

terveisin Heikki

Avatar
ToniS
Vanhempi jäsen
Viestit: 430
Liittynyt: Su 06.09.2009 11:55
Paikkakunta: Jämsänkoski

Re: FTX Outback MINI 1/24 RTR

Viesti Kirjoittaja ToniS » Su 04.03.2018 01:10

Hyvän löydön oot kyllä tehny! Tuohan sopii kuin nakutettu tuohon. Mielestäni ainakin. Renkaatkin oikein passelit. Taviiko tuolle maalipinnalle tehä mitään? Mulle menis noinkin. Pesaset sitä vaan jollain. Kulahtanut luukki on tietty aina pop, mut ihan miten herra tahtoo :)
Oon tästä vähän kade. Jotain tämmöstä oon kaipaillu itsellekkin. Rauhoittaa varmasti alustaakin, loppuu se hemmetin hyppely :)

halme
Legendaarinen!
Viestit: 870
Liittynyt: Ma 23.06.2014 08:07
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: FTX Outback MINI 1/24 RTR

Viesti Kirjoittaja halme » To 08.03.2018 09:32

ToniS kirjoitti:
Su 04.03.2018 01:10
Hyvän löydön oot kyllä tehny! Tuohan sopii kuin nakutettu tuohon. Mielestäni ainakin. Renkaatkin oikein passelit. Taviiko tuolle maalipinnalle tehä mitään? Mulle menis noinkin. Pesaset sitä vaan jollain. Kulahtanut luukki on tietty aina pop, mut ihan miten herra tahtoo :)
Oon tästä vähän kade. Jotain tämmöstä oon kaipaillu itsellekkin. Rauhoittaa varmasti alustaakin, loppuu se hemmetin hyppely :)
Jep ei näitä tämän kokoluokan leluja liikaa pyöri jotka ovat vielä edes jollaintavalla esikuvansa näköisiä. Ja peltiäkin vielä! :) Eikai tuossa maalipinnassa muuta ole kuin että onpahan vaan vähän tylsä väri. Liekö jotain primeriä eli oisko ollu tarkoitus "entisöidä" tämä alkuperäiseen kerman sävyynsä. Ruosteinen ulkonäkö ei nyt ole välttämättä myöskään hakusessa.. mutta harmittaa aina kun vuosikymmenien aikana hiljaa kypsyneet pintavauriot hiotaan piiloon sen kummemmin niille arvoa antamatta! Koppa on juu painava, saa nähä pitääkö keksiä jäykempää jousta noihin tikkuihin.


Tarkemmin asiaa pohdittuani totesin että iskareiden lenkit ovat ihan käyttökelpoiset ja järkevämpää (?) on tehdä kokonaan uudet ja täysimittaiset runkoaisat häneen. Tein siis koekappaleet styreenistä jotta näkisi miten akselit autoon asettuu!

Kuva

Nyt sitten tarvitaan joko pidempi kardaani taakse tai voimansiirto-vaihdelaatikko möhkäleen siirto keskemmälle. Luulen että jätän sen kuitenkin tuohon paikkaan missä se nyt on kun nuo etummaiset tukivarretkin niin nätisti siihen vakiona kiinnittyvät!

Kuva

LWB eli pitkä akseliväli. Pidän pitkistä akseliväleistä ja niin tietysti pitävät kaikki muutkin!

Kuva

Ainakaan vielä ei nuo renkaat härki liikaa poteroistaan ulos mutta kuva vähän hämää kun peltikori on alaosastaan hieman levällään.

Kuva

Kovin innoissani olen nyt tästä projektista! Aina ollut haaveena rakentaa pienemmän mittakaavan esikuvauskollinen radio-ohjattava!

Tänks.

Moti
Täysi jäsen
Viestit: 210
Liittynyt: Ke 18.03.2015 22:05

Re: FTX Outback MINI 1/24 RTR

Viesti Kirjoittaja Moti » To 08.03.2018 14:51

Tämäpä muuten näyttää erittäin mielenkiintoiselta.

Kuvien pohjalta näyttää juurikin sellaiselta mitä ison maailman kuvia 1:1 laitteista nähnyt joskus. Elikä aika mallikkaasti omaan silmään istuu ainakin.

JaniV
Juniori
Viestit: 68
Liittynyt: To 18.06.2015 20:40
Paikkakunta: Ylöjärvi / Tre

Re: FTX Outback MINI 1/24 RTR

Viesti Kirjoittaja JaniV » To 08.03.2018 23:34

Nyt on makian näkönen peltilehmä tulosssa, joku aikakauden mukainen kulahtanu maalipinta olis kyllä sopinu hyvin, mutta saathan sinä semmosen aikaseks jos tarvetta on ;)
Uskon että pelkkä kardaanin pidennys taakse on aikas helppo prosessi, turhaan tuota pätkii liian moneen osaan. vaikkei mulla näitä minivekottimia ole niin tätä kyllä tulee tapitettua tarkkaan.

Vastaa Viestiin