Lapland Top Truck Challenge - 2011 kauden "säännöt"

Datajätkä
Vanhempi jäsen
Viestit: 278
Liittynyt: Pe 04.09.2009 12:42

Lapland Top Truck Challenge - 2011 kauden "säännöt"

Viesti Kirjoittaja Datajätkä » Ti 30.11.2010 13:03

Irrotelen tuolta ajokuvista nämä säännöt tänne erillisiksi, JOS joku ulkomaan elävä tahtoisi jossain vaiheessa osallistua meikämannejen ajoihin. Ajoneuvoon on suositeltavaa tehdä säänkestävät sähköt, eli lähinnä nopari.


Säännöt!
Eli autorajoitus molempiin luokkiin!.

-Ihan sama mikä 1:10 rooleripohjanen vehe, kyllä se 1:5 kokoluokan kottikärrypirssi nauretaan paikan päällä takas kotia jos koittaa tunkia kisoja voittamaan.
-Kaikki rakennemuutokset sallitaan, tikapuurunkoja ihaillaan
-Renkaita ja akseleita saa olla vaikka 800, ei kiinnosta ketään.
-Mitä siistimpi auto ja aidomman näköinen, (-> tsekkaa youtuben Top truck videoista mallia ->) sitä enemmän sellaista ihaillaan.Luokkajako
1.9" renkaat.

-Renkaat kehältään pienemmät kuin flat iron, muuten ihan sama mitä alla. Flatironeilla voittaja on kovempi jätkä ku jollain cheatrenkailla voittaja.

2.2" renkaat

-Renkaat vapaat 2.2 vanteelle sopivat.
-Hammereilla ajavat on kovimpia jätkiä, muut on vähän ehkä huijareita.

Rata

-Tehdään/muokataaan ennen kellotusta, jonka jälkeen se ajetaan safarina läpi että baana on melkein sama kaikille. Tuomaristo (=muut kisaajat) saa päättää saako joko uusia esim heti alussa tapahtuvan välinerikon tai hermoromahduksen vuoksi ajoaan. Reilu meinki. -> Yöttömän yön top truck challengessa ratoja saa vapaasti ajella tunnin ajan (jos autoja on esim 20kpl, kaikkien ratojen "safari" veisi liikaa aikaa). LUONNOLLISESTI tämä tarkoittaa ajamista, EI KÄSIN/APUVÄLINEIN tapahtuvaa radan muokkausta
-Pituus ajallisesti noin 3min nopeimmalla ->
-Mahdollisimman monipuolisia, crawlingia, mutahautoja, hiekkarinnettä, yms kruxipaikkoja missä erilaiset autot pääsee loistamaan.
-Mahdollisuuksien mukaan 2-3kpl joista yksi voi olla esim hillclimbtyylinen tai mud bog special stage.

Kellotus/ kisan kulku

-Kello käyntiin alussa ja sammuu lopussa
-Auton nostaminen kaatumisen vuoksi -> 20sec lisäaikaa
-Auton jumittuminen niin ettei pääse eteenpäin -> 20sec lisäaikaa -> NOSTAMINEN TAPAHTUU TAAKSEPÄIN!!!! NIIN ETTÄ ETURENKAAT ON MAXIMISSAAN KIINNIJÄÄMISPAIKAN TAKARENKAIDEN KOHDALLA!!!! -> Vältetään vaikeiden paikkojen ylinostelu -> Huomaa että jos autoasi pitää HEITTÄÄ, niin sitä pitää heittää tulosuuntaan päin!
-Välinerikko, aikaa korjata 1minuutti ja kello käy kokoajan.
-Radalta saa ajaa ulos, kaataa auto ja kellahtaa pyörilleen jne ilman aikasakkoja. Kuitenkin radalta ulosajon jälkeen on palattava samaan paikkaan tai taaemmas takas -> Ei saa "oikoa"
-VINSSIÄ saa käyttää missä vaiheessa tahansa auttaakseen omaa suoritusta!! Auton voi kääntää pyörilleen kaadosta vinssillä ilman aikasakkoa! Max vinssausetäisyys on 50cm! (vinssaussääntöselitys, vältetään esim hillclimbin nousu pelkällä vinssillä.)
-Auton etenemistä saa avittaa kivien asettelulla. Eli jos on jumitilanne, renkaiden alle saa nakella irtokiviä (raekoko max noin 50mm). Autoa ei kuitenkaan saa nostella että kivet voisi asetella paremmin.

-Pyritään pitämään hermojen menetys vakiona!
Eli säännöt on nämä, mitään tämän tärkeämpää ei ole tarvetta alkaa säätämään. Joka tapauksessa voittaja on nopein! Tässä kuvat 2010 vuoden kisa-autoista ja käytetyistä tekniikoista. Mikään auto ei ole erityisemmin ollut parempi kuin muut. 2.2 luokassa renkailla saa kyllä hullun edun, omat chiselit oli voitokkaat 2010 kisoissa, ens vuonna tuskin enää kun kehitystä tapahtuu jokaisen kirjoituspöydän ääressä.

1.9 luokassa

ezrun 60a ja 9t harjaton +2s lipo
Kuva

xerun + harjaton + 2s lipo
Kuva

SW + hiili-lathe (45t?) + 3s lipo
Kuva

SW + 17x2 hiilikone + 3s
Kuva

2.2 luokka

osa autoista samoja ku 1.9 luokassa, renkaita vaiheltu.

Kuva

Harwin punainen lada muuttui huoltoautoksi, xerun nopari paloi ja tilalla on hiilitekniikkaa ja normiperusnopari + 2s = ei paljoa wheelspeediä mutta silti pystyy ajeleen pikku hieromisella ratoja läpi. Maltilla menee yllättän hyvin!!
Kuva

Kuva

Kuva

SW+lathe 45t + 4s
KuvaJos ja kun järkkäillään isommat rallit (Yöttömän yön Top Truck Challenge), ilmoitellaan sit päivämäärää etelän janttereillekki. Mukaan mahtuu!
Viimeksi muokannut Datajätkä, Ti 30.11.2010 15:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.